Barbara Dallosová Rôzne Správy

15 rokov od ničivého požiaru: Pamätáte si ešte legendárny Zlatý potok? FOTO

Pred takmer pätnástimi rokmi zachvátili Zlatý potok plamene. Dnes ruiny neďaleko Žiaru nad Hornom vychýrený motorest už ničím nepripomínajú.

Ilustračný obrázok k článku 15 rokov od ničivého požiaru: Pamätáte si ešte legendárny Zlatý potok? FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR

Podnik, vo svojej zlatej ére známy široko-ďaleko, stál na ceste medzi Žiarom nad Hronom a Kremnicou oproti dedinke Stará Kremnička. Obyvatelia Kremničky si ho pamätajú azda najlepšie, niektorí totiž k jeho vzniku prispeli vlastnými rukami. Motorest sa začal budovať v rokoch 1977 až 1985, kedy ho vo vlastnej réžii postavila obec Stará Kremnička.

Zlatý potok s priľahlou chatovou osadou bol pýchou miestnych a obľúbeným miestom na relax i pre ľudí z okolia. V deväťdesiatych rokoch prešiel motorest do rúk súkromníkov, obľube sa tešil naďalej.

Na Zlatom potoku sa jedlo, oslavovalo, či tancovalo na svadobných veselkách. Príbeh motorestu ukončil ničivý požiar, od ktorého onedhlo uplynie presne 15 rokov.

18. marca 2002 Zlatý potok zachvátili plamene. Oheň úplne zničil prednú drevenú časť budovy, v ktorej sa nachádzali reštaurácia, kuchyňa, bar, salónik a sklady. Do murovanej časti neprenikol, ale teplo poškodilo omietku a časť zariadenia jedálne. Voda, ktorou hasiči likvidovali oheň na streche tejto časti objektu, zamočila nielen jedáleň, ale aj dva služobné byty. Škody sa počítali v miliónoch korún.

Osudný požiar dal za príbehom vychyteného podniku bodku. Na jeho mieste už roky stoja len ruiny a v okolí sa hromadia odpadky a neporiadok. Pozrite si v našej fotogalérii fotky legendárneho motorestu z jeho najlepších čias aj zábery z veľkého požiaru.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM