Katarína Reiterová Rôzne

52 nových miest v Žiari. Bude to stáť 2 600 000 €

Až 9 spoločností z celého Slovenska môže podať na Ministerstvo hospodárstva SR projekt, na základe ktorého dostane úľavu na daniach. Takýto projekt predložila aj spoločnosť Fagor Ederlan Slovensko a ušetrí tak 2 600 000 eur.

Spoločnosť Fagor Ederlan Slovensko sa zaoberá výrobou hliníkových odliatkov a sídli na Priemyselnej ulici, v areáli ZSNP. Ušetrené peniaze investuje do vytvorenia 52 nových pracovných miest a udržanie súčasných pracovných miest.

„Naša spoločnosť požiadala Ministerstvo hospodárstva SR o poskytnutie investičnej pomoci – a to vo forme daňových úľav. Nejednalo by sa teda o poskytnutie sumy 2,6 milióna eur do našej spoločnosti, ale výlučne o úľavy na dani z príjmu právnických osôb,“ vysvetlil pre Žiar24 obchodný riaditeľ spoločnosti Marek Zúbrik a dodal, že štátna pomoc je vo forme úľavy na dani z príjmu po dobu 10 rokov od obdržania rozhodnutia o schválení investičnej pomoci.

[blockquote]Pro­duktmi Fagor Ederlan Slovensko, a.s., sú najmä komponenty pre automobilový priemysel (hliníkové odliatky v rôznych fázach finalizácie), napríklad pre rôzne značky a závody Volkswagen Group, General Motors alebo Getrag. Investície spoločnosti za posledných 5 rokov dosahujú úroveň 12 000 000 eur a smerovali najmä do rozšírenia kapacít a modernizácie zariadenia, do oblasti životného prostredia a sociálnej infraštruktúry spoločnosti.[/bloc­kquote]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM