Barbara Dallosová Rôzne

A je to vonku: Výsledky maturít v našom meste, kde napísali testy najlepšie a kde najhoršie?

Je domaturované a študenti s pripnutými stužkami opustili brány stredných škôl. My sme sa teraz pozreli na to, ako zvládli maturanti z nášho mesta písomné skúšky dospelosti zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky.

Ilustračný obrázok k článku A je to vonku: Výsledky maturít v našom meste, kde napísali testy najlepšie a kde najhoršie?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Posledné týždne patrili na slovenských stredných školách veľkej skúške dospelosti. Tá neobišla ani žiarskych maturantov, ktorí ju najskôr skladali v marci písomne a v máji potom predstúpili pred komisie, aby ukázali svoje vedomosti aj pri ústnej odpovedi.

Už sú známe kompletné výsledky externých maturít. V písomných skúškach dospelosti zo slovenského jazyka a literatúry najlepšie obstálo Gymnázium Milana Rastislava Štefánika v Novom Meste nad Váhom s priemernou úspešnosťou školy 83,0 %. V matematike kraľuje celoslovenskému rebríčku Súkromné gymnázium v Bardejove s 92,9 % úspešnosťou školy. My sme sa však pozreli na to, ako sa v písomných maturitných skúškach darilo žiarskym školám.

Zo slovenského jazyka a literatúry malo najvyššiu priemernú úspešnosť školy v našom meste Gymnázium Milana Rúfusa, keď jeho žiaci dosiahli priemerne 68,4 %. O niečo menej, priemerne 48,5 %, získali maturanti Súkromnej obchodnej akadémie a na tretej priečke skončila Súkromná SOŠ technická s percentom 45,1. Najhoršie dopadla SOŠ obchodu a služieb s percentom úspešnosti 42,1.

Rebríček žiarskych škôl podľa výsledkov písomnej maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a literatúry

Poradie Názov školy Ulica Priemerná úspešnosť školy v testovaní v danom predmete (v %)
1. Gymnázium Milana Rúfusa J. Kollára 2 68,4
2. Súkromná obchodná akadémia SNP 16 48,5
3. Súkromná SOŠ technická Dr. Janského 10 45,1
4. SOŠ obchodu a služieb Jilemnického 1282 42,4

Z matematiky sa maturanti v našom meste zapotili len na dvoch stredných školách. Lepšie pritom obišlo opäť Gymnázium Milana Rúfusa, ktoré si prvenstvo vyslúžilo s úspešnosťou 44,3 %. Menšiu úspešnosť, presne 20 % pri písomnej skúške dospelosti z matematiky maturanti Súkromnej SOŠ technickej.

Rebríček žiarskych škôl podľa výsledkov písomnej maturitnej skúšky z matematiky

Poradie Názov školy Ulica Priemerná úspešnosť školy v testovaní v danom predmete (v %)
1. Gymnázium Milana Rúfusa J. Kollára 2 44,3
2. Súkromná SOŠ technická Dr. Janského 10 20,0

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM