Tlačové správy

Absolventka environmentálneho manažmentu sa počas stáže zamerala na zvyšovanie povedomia o biodiverzite Kremnice a okolia

Čerstvá absolventka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre v odbore environmentálny manažment absolvovala v priebehu júna 2014 prvú študentskú stáž v rámci iniciatívy Fóra Kremnicko „Partnerstvo s univerzitami“.

Ilustračný obrázok k článku Absolventka environmentálneho manažmentu sa počas stáže zamerala na zvyšovanie  povedomia o biodiverzite Kremnice a okolia
Zdroj: Dnes24.sk

(PR) Fórum chce spoluprácou s univerzitami zahrnúť do miestneho dialógu aj hlasy odbornej verejnosti, a zároveň podporiť partnerstvá s týmito odborníkmi, ktoré zvýšia transparentnosť v diskusii o environmentálnych otázkach. Táto iniciatíva tiež pomôže mladým absolventom získať prvé pracovné skúsenosti, ktoré pre nich môžu byť výhodou pri hľadaní zamestnania.

Táto príležitosť bola pre mňa zaujímavou výzvou,“ povedala Patrícia Mariničová, prvá stážistka vo Fóre. „Sledujem dianie ohľadom potenciálneho využitia a rozvoja prírodných zdrojov už dlhší čas, pretože som študovala environmentálny odbor a mám rodinu v Kremnici. Tiež veľmi zreteľne vnímam názorovú rôznorodosť občanov Kremnice a okolia spojenú s touto témou a myslím si, že je dobré, pokiaľ my všetci o týchto veciach diskutujeme otvorene.“

Ako konkrétny projekt si počas svojej stáže Patrícia zvolila miniprojekt Biodiverzity, ktorého cieľom je prispieť k zvýšeniu environmentálneho povedomia týkajúceho sa biodiverzity druhov národného a európskeho významu vyskytujúcich sa v okolí Kremnice. „Predtým ako začneme uvažovať o využívaní prírodných zdrojov v okolí, musíme poznať a vedieť oceniť prostredie, ktoré máme. Len tak môžeme pochopiť a zmierniť potenciálne negatívne dopady na životné prostredie,“ hovorí Patrícia.

Tento projekt má tiež vzdelávací charakter, keďže jeho súčasťou je aj spolupráca so základnými školami, v rámci ktorej sa žiaci spolupodieľajú na príprave kresieb jednotlivých druhov živočíchov pre pripravované plagáty a brožúry. Prostredníctvom týchto náučných materiálov by sme radi prispeli k informovanosti turistov, žiakov základných škôl, ako aj ostatných občanov Kremnice a okolia,“ dodáva.

Patrícia sa tiež zapojila do príprav júlového vydania novín Fóra Kremnicko a zúčastnila sa aj ďalších aktivít súvisiacich s jej záujmovou oblasťou, ako napríklad stretnutia týkajúceho sa produktu cestovného ruchu Barborská cesta na  Sliači.

Stáž vo Fóre Kremnicko bola pre mňa dobrou príležitosťou ako získať prvé pracovné skúsenosti. V budúcnosti by som ešte rada zrealizovala ďalšie projekty v spolupráci s Fórom,“ uzatvára Patrícia.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM