Webnoviny - Iné športy

Agassi priznal, že užíval metamfetamín približne rok

WEBNOVINY.SK

NEW YORK 31. októbra (WEBNOVINY) – Americký tenista Andre Agassi poskytol v rozhovore pre magazín People ďalšie detaily týkajúce sa jeho autobiografie „Open“, ktorá stihla vzbudiť obrovský rozruch už pred tým, ako sa 9. novembra dostane do distribúcie. „Ak sa zberáte vyrozprávať svoj príbeh, ste sám sebe dlžný úprimnosť – najmä v prípade, že tú knihu nazvete ´Otvorene´,“ povedal štyridsiatnik z Las Vegas.

Niekdajší líder svetového rebríčka na margo najexplozívnejšej témy, ktorá sa už prenikla na verejnosť prostredníctvom publikovaných úryvkov, konkretizoval, že metamfetamín užíval približne rok. Ako už bolo známe, Agassiho mal priviesť k drogám jeho asistent Slim v roku 1997 a tenista pri vyšetrovaní dopingového nálezu vedome klamal športové autority tvrdením o náhodnom požití cudzieho nápoja.

Pozornosť vzbudila aj časť textu o násilníckom a pre neho skľučujúcom správaní otca, ktorý pred synom neváhal vyhrážať sa zbraňou pri hádke s iným šoférom, uzatváral stávky o stovky dolárov na zápasy talentovaného chlapca v školskom veku proti seniorským súperom a po zisku wimbledonského titulu mu pogratuloval výčitkou, prečo prehral jeden set.

Teraz v spomenutom interview vyvstalo, že na začiatku vzťahu s Brooke Shieldsovou sa obaja našli práve aj vo výmene spomienok na panovačných rodičov. Pikantériou je odhalenie, že pred svadbou sa herečka motivovala na chladničku pripnutým obrázkom Nemky Steffi Grafovej, terajšej Agassiho manželky: „Povedala, že je to fotka perfektnej ženy s dokonalými nohami. Také chcela aj ona,“ uviedol 8-násobný grandslamový šampión a priznal, že sám na Brooke žiarlil, keď pri hosťovaní v seriáli Priatelia mala olizovať ruku kolegovi spred kamery Mattovi LeBlancovi.

Ako pomerne neškodný rozmar sa v celom kontexte javí odhalenie, že počas parížskeho Roland Garros 1990 mal Agassi hrôzu zo straty príčesku: „Samozrejme, mohol som hrať bez neho, ale ťažko by som sa s tým vyrovnal. Imidž je všetko? Čo by si ľudia hovorili, ak by sa to dozvedeli? Triumf či prehra, nik by nerozoberal moju hru. Pretriasali by len tie vlasy. Zavrel som oči a akoby som to už počul. Vedel som, že by som to nezniesol.“

SITA, AP

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM