Martin Károly Rôzne

Aj mladšie žiačky vyskúšali svoje sily

Žiar nad Hronom - Uplynulý víkend bol v znamení volejbalu. Okrem ženskej extraligy sa žiarskej verejnosti predstavili staršie žiačky ale aj mladšie žiačky vo volejbalovom turnaji. Mladšie žiačky VK MŠK privítali na domácej palubovke rovesníčky z Bans

V sérii prípravných zápasov na súťažnú sezónu sme sa konečne mohli prezentovať aj na domácej pôde a tým pravým miestom bol tretí ročník volejbalového turnaja mladších žiačok O pohár riaditeľa IV. ZŠ v Žiari nad Hronom, ktorý sa konal v sobotu, 1. októbra, na domácej palubovke,“ informuje jedna z tréneriek žiarskych volejbalových nádejí, Andrea Kosorinská.

Turnaja sa zúčastnilo 5 družstiev. Svoje volejbalové schopnosti prišli predviesť družstvá ŠVK Tatran Banská Bystrica, TJ ŠK VK Krupina a VK Palas Levice spolu s dvomi domácimi družstvami MŠK Žiar A a MŠK Žiar B. Pre žiarske dievčatá to bol v poradí štvrtý turnaj v prípravnom období, ktoré začalo ešte v čase letných prázdnin 15. augusta 2011.

Po ľútych bojoch, sprevádzaných neskutočnou hlasovou kulisovou (táto veková kategória je v hlučnosti svojich emotívnych prejavov celkom unikátna) vyhrali a pohár získali dievčatá z B. Bystrice, pred druhou Krupinou, Levicami, Žiarom A a Žiarom B.

Každý účastník turnaja bol odmenený sladkosťami, najlepšie hráčky hodinkami a perom a netradične boli odmenení aj tréneri družstiev. Najlepšími hráčkami v žiarskych družstvách boli Ivka Zošiaková a Dida Vašová.

Volejbalový turnaj bol vydarený nielen po stránke športovej, ale aj organizačnej a materiálnej. Výborné športové výkony zabezpečili hráčky a tréneri družstiev, organizačnú stránku trénerky domáceho družstva spolu s mamičkami hráčok p. Briatkovou, p. Kartíkovou, p. Ružičkovou, p. Šestákovou, p. Zošiakovou, p. Kazárovou a zástupcami „štvorky“ p. Štrbíkovou a p. Muhom,“ dodáva k turnaju ďalšie trénerka mladších žiačok, Stanislava Vanková. Podľa nej by bez prispenia štedrých sponzorov by ani ceny a odmeny nemohli byť v takom množstve a kvalite, aká sa prezentovala. „Veľká vďaka patrí Mestu Žiar nad Hronom, ZŠ Jilemnického v Žiari nad Hronom, p. Tomčánimu, p. Orlovskej a p. Petlušovej. Svojou prítomnosťou povzbudili naše dievčatá a trénerky aj predstavitelia MŠK, Mestského zastupiteľstva a VR VK MŠK,“ hovorí Vanková ďalej.

Prvý majstrovský zápas, ktorý odohrajú naše dievčatá s družstvom MVK Poltár sa uskutoční 16.10.2011 o 9,00 h­od. v telocvični IV. ZŠ na Ul. Jilemnického v Žiari nad Hronom.

Príďte povzbudiť naše mladé volejbalové nádeje! [color=#ff0000] Súvisiaci článok [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.113863_Vo­lejbalove-starsie-ziacky-si-vyskusali-silne-superky.145] Volejbalové staršie žiačky si vyskúšali silné súperky[/link]

volejbal mal ziacky
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM