Katarína Reiterová Kultúra

Aj takto sa fotí krajina: Pozrite si parádne obrázky Slovenska!

Od dnes je v MsKC verejnosti prístupná výstava s názvom Slovensko - naša zem. Ponúkne autorské fotografie troch slovenských fotografov - Ivana Kenéza, Igora Čombora a Ľubomíra Schmidu.

Ilustračný obrázok k článku Aj takto sa fotí krajina: Pozrite si parádne obrázky Slovenska!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedla Alena Kršiaková z MsKC, výstava do mesta poputuje z Bratislavy, kde fotografi vystavovali svoje autorské diela pri príležitosti Dňa zeme. „Fotografi predstavia prírodu Slovenska na umeleckých fotografiách, na ktorých dominujú predovšetkým pastelové farby či hra s tieňmi,“ doplnila.

Trojica slovenských autorov sa môže pochváliť množstvom ocenení nielen za autorské výstavy, ale i bohatou publikačnou činnosťou. Igor Čombor sa venuje fotografovaniu prírodných scenérií severného Slovenska a Slovenského Rudohoria. V súčasnosti je poradcom ministra obrany SR. Ivan Kenéz sa zameriava na fotografovanie Tatier a Liptova, v posledných rokoch sa prezentoval na samostatných výstavách v Banskej Bystrici, Bratislave, Bruseli, Amsterdame či Prahe. Tvorba Ľubomíra Schmidu je zameraná na prírodu a jej premeny, čo stvárňuje aj v celoživotnom diele Živly zeme. V súčasnosti je predsedom Zväzu slovenských fotografov.

Vstup na výstavu v MsKC je voľný. Návštevníci si ju môžu prezrieť v pracovných dňoch od 8.00 do 19.00 hodiny vo Výstavnej sieni MsKC alebo počas kultúrnych podujatí a potrvá do 9. júna.

Krásne fotky Slovenska: Výstava s názvom Slovensko - naša zem
20
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM