Katarína Reiterová Rôzne

Aj tváre mesta drali lavice: Ako sa im darilo v škole?

Škola sa začala len predvčerom, jej koniec je v nedohľadne. Za sebou ju už však má žiarsky viceprimátor Peter Antal (40). Spýtali sme sa ho teda, aké boli jeho školské časy.

Viceprimátor a konateľ technických služieb Peter Antal začínal v Základnej škole na Ulici M. R. Štefánika v Žiari, teda na „dvojke.“ Jeho najobľúbenejším predmetom bola matematika a naopak neznášal chémiu. Ako nám sám povedal, jeho známky na základnej škole boli veľmi dobré. //„Dostával som iba jednotky a dvojky,“ //prezradil Antal, ktorý doteraz veľmi rád spomína na svoju triednu učiteľku z prvého stupňa Melichovú a triednu učiteľku z druhého stupňa Stankovú, ktorá bola, podľa neho, prísna, ale spravodlivá.

Strednú školu absolvoval viceprimátor Antal v Žiline. //„Bola to stavebná priemyslovka, odbor Požiarna ochrana.“ //Tam mal podľa vlastných slov tiež veľmi dobré známky, ale výnimočne sa v jeho klasifikácii objavila aj trojka.

Univerzita Komenského v Bratislave bola škola, ktorá ho po úspešnom zmaturovaní zlákala, konkrétne štúdium práva. „Najviac ma bavilo občianske právo,“ prezradil o tomto štúdiu Antal, ktorý skončil so zámkami pri záverečnom hodnotení – 1, 1 a 2.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM