Barbara Dallosová Šport

Aj Urgela a Pivarči raz prišli na nábor s malou dušičkou: FK Pohronie sa púšťa do hľadania talentov!

Futbalový klub (FK) Pohronie vychoval už veľa talentov. Okrem iných aj Samka Urgelu a Adriána Pivarčiho, ktorých si všimli i tréneri slovenskej reprezentácie. Teraz Pohronie otvára dvere malým Žiarčanom, ktorí by raz chceli žať úspechy na trávnikoch...

Ilustračný obrázok k článku Aj Urgela a Pivarči raz prišli na nábor s malou dušičkou: FK Pohronie sa púšťa do hľadania talentov!
Zdroj: Dnes24.sk

Ak si aj vy predstavujete vašu ratolesť v drese tímu známeho mena a najmä, chcete aby získalo pohybové návyky i nové priateľstvá, je ten správny čas. Na nábor do FK Pohronie môžu prísť chlapci i dievčatá s ročníkmi narodenia 2001 až 2010. Športový manažér mládeže Rastislav Urgela pritom uisťuje, že otvoria brány každému, kto má pohyb v krvi a vôbec nie je podmienkou, že musel predtým športovať.

Aj zvučné mená začínali náborom

Medzi tie patria napríklad Samuel Urgela a Adrián Pivarči. Chalani z U12-ky sa už vo svojich 12-tich rokoch môžu pochváliť nemalými úspechmi. Minulý rok zaujali trénerov slovenskej reprezentácie a zabojovali v medzištátnom zápase v Poľsku.

Obidvaja chlapci sa pritom dostali do futbalového klubu práve cez nábor do prípraviek v septembri 2010. Odvtedy sú stabilnou súčasťou úspešnej kategórie ročníka 2003.

„Futbal ma baví a mám ho rád od samého malička. V Pohroní máme výborný tím, v ktorom mám veľa kamarátov a spolužiakov. Zatiaľ sa nám darí, hráme proti dobrým mužstvám. Som kapitánom, rád strieľam góly a mojím snom je raz zahrať si v známom európskom tíme," prezrádza jeden z talentov, Samo Urgela.

Môžu len získať

Ako vysvetľuje Rastislav Urgela, klub deťom ponúka okrem nadobudnutia futbalových zručností aj nové priateľstvá a plno zážitkov. ,,Budeme radi, keď si to k nám príde vyskúšať čo najviac chlapcov a dievčat. Pod odborným dohľadom kvalifikovaných trénerov vieme ponúknuť kvalitný tréningový proces od prípraviek až po kategórie dorastu, kde máme vytvorenú celú mládežnícku pyramídu. Nemajú čo stratiť, len získať – právne pohybové návyky, pretože sa venujeme všestrannej pohybovej príprave (atletická, gymnastická príprava,…), súťaživosť, nové kamarátstva…," prihovára sa rodičom tréner.

Nábor do futbalových prípraviek FK Pohronie v pondelok 15. júna o 16:30 na hlavnom ihrisku futbalového štadióna pri parku v Žiari nad Hronom. Vítaní sú chlapci i dievčatá s rokom narodenia 2001 – 2010

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM