Martin Károly Kultúra

Aj žiarske deti prispeli k rekordu v čítacom maratóne

Žiar nad Hronom - Takmer 100 detí zo žiarskych škôl sa pripojilo k celoslovenskému čítaciemu maratónu. Slovenský rekord bol prekonaný oproti minulému roku o takmer 10 000 detí. Projekt vznikol s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukáza

Realizuje sa 6-hodinovým čitateľským maratónom, do ktorého sú zapojené deti z viacerých miest Slovenska. Krstnou mamou projektu je pani Oľga Feldeková.

V žiarskej knižnici M. Chrásteka sa 31. mája medzi 9. až 15-tou hodinou zapojilo do čítania 96 detí. Projekt Čítajme si však nie je len o lámaní rekordov. Jeho cieľom je predovšetkým pritiahnuť deti ku knihe, pretože ako hovorí odborná garantka Linky detskej istoty Katarína Trlicová: „Čítanie vytvára pre dieťa intimitu, kedy je samo s hrdinami knihy a nikto neovplyvňuje jeho prežívanie. Zároveň rozvíja detskú fantáziu, predstavivosť a zlepšuje celý jeho verbálny prejav. U dieťaťa, ktoré veľa číta je predpoklad, že sa dokáže ľahšie vyjadrovať, lepšie reprodukuje a je komunikatívne na vyššej úrovni.

V tomto roku bol rekord prekonaný. Do projektu „Čítajme si“ sa zapojilo 30 480 malých čitateľov.

/mak/

Aj žiarske deti prispeli k rekordu v čítacom maratóne
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM