Barbara Dallosová Šport

Akcia, na ktorú mnohí čakajú: Prvé INFO o Bielej stope, poznáme termín i program!

Bežkárske preteky pri Kremnici s viac než 40 ročnou tradíciou každoročne lákajú nadšencov tohto športu i z ďalekých kútov Európy. Hoci na úradovanie Perinbaby to ešte nevyzerá, prípravy sú už v plnom prúde. Pozrite, kedy nás čaká Biela stopa 2016.

Ilustračný obrázok k článku Akcia, na ktorú mnohí čakajú: Prvé INFO o Bielej stope, poznáme termín i program!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Predminulý ročník obľúbenému športovému podujatiu v Kremnických vrchoch zima jednoducho nepriala. Predtým boli preteky zrušené len jediný raz v ich vyše štyridsaťročnej histórii a to v roku 1990.

V tohtoročnom januári sa počasie umúdrilo a obľúbené podujatie, ktoré je už akousi značkou kremnického regiónu, sa konalo. Týždne do konca roka sa krátia a organizátori už majú plné ruky práce s prípravou Bielej stopy 2016. Tej bude patriť koniec januára – 29.1. – 31.1. 2016.

,,Pretekári sa už prihlasujú, zatiaľ máme prihlásených vyše sto ľudí. Ešte je ale dosť skoro, my dúfame, že pôjdeme na tú tisícku. Predpokladáme, že po ochladení sa to s prihlasovaním rozbehne. Dôležité sú vždy tie dva týždne pred podujatím, kedy musia mať pretekári pocit, že je dosť snehu a samozrejme, musia stihnúť niečo natrénovať," uviedol pre Žiar 24 predseda TJ Biela stopa Ivan Ivanič.

Program 43. ročníka Bielej stopy

Piatok 29.1.2016

  • od 8:00 hod. – Tréning na upravenej a označenej trati na Skalke.
  • 14:00 hod. – Biela stopa MINI preteky na mestskom okruhu pre najmenšie deti na nám. M. R. Štefánika v Kremnici. Podujatie je súčasťou FIS Snow Kidz.

Sobota 30.1.2016

  • 10:00 hod. – Biela Stopa – Euroloppet 45 freestyle – Hlavné preteky s hromadným štartom na 35 km voľnou technikou so štartom aj cieľom na Skalke.
  • 10:00 hod. – Biela stopa – Euroloppet 25 freestyle – Preteky s hromadným štartom na 24 km voľnou technikou so štartom aj cieľom na Skalke.
  • od 18:00 hod. – Biela stopa race party v Kremnici, na ktorej budú slávnostne vyhlásené výsledky jednotlivých kategórií s množstvom sprievodného programu.

Nedeľa 31.1.2016

  • 10:30 hod. – Biela stopa – Euroloppet 30 classic – Preteky s hromadným štartom na 30 km klasickou technikou so štartom aj cieľom na Skalke.

11:00 hod. – Biela stopa Junior – Preteky s hromadným štartom klasickou technikou pre deti a mládež so štartom aj cieľom na Skalke. Podujatie je súčasťou FIS Snow Kidz.

Môže vás zaujímať:

Lyžiari zbystrite: Krahulská zjazdovka už začína vyzerať, padol aj rekord! FOTO ako dôkaz

Keď my vyťahujeme svetre, oni lezú do ľadovej vody: Vyše 70 otužilcov plánuje zraz v našom regióne

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM