Barbara Dallosová Krimi

Akčný zásah kriminálky: Žiarčania si pestovali trávu pri Hrone, takéto stretnutie zrejme nečakali! FOTO

Ďalší dvaja Žiarčania majú na krku trestné stíhanie v súvislosti s drogami. Spôsob, akým ich muži zákona chytili, je pritom naozaj kuriózny. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Akčný zásah kriminálky: Žiarčania si pestovali trávu pri Hrone, takéto stretnutie zrejme nečakali! FOTO
Zdroj: Policajný zbor SR

Dvaja muži zo Žiaru nad Hronom (25,35) majú na krku trestné stíhanie za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Napálili to priamo do policajného auta

Polícia mužov zadržala a odhalila i miesto, kde mali podozrivú látku pestovať. ,,Páchateľ približne od jari tohto roku do 6. 8. na skrytom políčku pri rieke Hron medzi obcami Lovča a Dolná Ždaňa voľne pestoval, sušil a následne pri sebe, v mieste svojho trvalého pobytu a na rôznych miestach prechovával zelenú sušinu neznámej rastliny," vysvetľuje hovorkyňa.

Policajný zásah prebehol naozaj kuriózne. ,,25-ročného vodiča osobného motorového vozidla Fiat Punto zo Žiaru nad Hronom vo štvrtok (6.8.) v čase okolo 18:50 hod. zastavovali príslušníci kriminálnej polície, na oproti idúcom služobnom vozidle, bez označenia POLÍCIA. Na služobnom vozidle mali zapnuté výstražné svetelné a zvukové zariadenie. Vodič vozidla Fiat jazdil v protismernej časti vozovky, aj napriek brzdeniu služobného vozidla, vodič do nich čelne narazil," opisuje Faltániová nehodu, ktorá sa stala na Hviezdoslavovej ulici v Lovči.

K zraneniam podľa polície nedošlo a ani u jedného z vodičov alkohol zistený nebol. Po zrážke kriminalisti zistili, že podozrivý muž v aute nie je sám. Látku, za ktorú majú na krku trestné stíhanie, našli u oboch členov posádky Fiata.

Polícia narátala tisíce dávok

,,Po výzve vodič polícii dobrovoľne vydal sušenú rastlinu v sklenenom pohári, v plastovej nádobe a zabalenú v novinovom papieri. Vo vozidle bol aj 35-ročný spolujazdec zo Žiaru nad Hronom, ktorý mal tiež pri sebe zelenú sušinu neznámej rastliny zabalenú v troch balíkoch z novinového papiera a taktiež ich polícii dobrovoľne vydal. Balíky mal vo svojom ruksaku. Polícia zaistené látky zaslala na expertízne skúmanie. Podľa predbežných výsledkov expertízy by sa zo zaisteného množstva dalo vyrobiť 1992 až 5977 obvykle jednorazových dávok drogy," približuje hovorkyňa.

Ako pokračovala, oboch mužov zadržali. 35-ročného Slavomíra, u ktorého našli menšie množstvo drogy (255 až 764 dávok), prepustili a síhajú ho na slobode. Vodič Fiatu, tiež Slavomír (25), bol umiestnený do policajnej cely a už je spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby. Ako na záver dodala Mária Faltániová, za tento zločin mu hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Podobné akcie sa v Žiari kopia

Za posledné obdobie ide už o niekoľkú podobnú akciu v našom meste a jeho okolí. Vo väčšine z nich sa tiež skloňujú omamné látky. Len pred necelým mesiacom polícia zadržala Žiarčana (32), ktorý si v aute viezol kryštalickú látku v skladačke.

Niekoľko dní pred spomínaným zásahom zase Žiarčanov prekvapilo policajné komando v jednej z reštaurácií, kde úlohu opäť zohrali drogy.

V apríli spôsobil zásah maskovaných jednotiek, takisto zameraný na drogy, rozruch priamo v centre Žiaru nad Hronom. Ešte v marci tohto roka zadržali príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v Bartošovej Lehôtke muža, u ktorého našli kokaín. A len prednedávnom sme vás informovali o zásahu kukláčov na žiarskej čerpacej stanici, pri ktorej skončil v putách Žiarčan Filip.K.

foto: Policajný zbor Slovenskej republiky

FOTO: Ďalšie obvinenia pre drogy, polícia odhalila políčko za Žiarom
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM