Barbara Dallosová Kultúra

Ako stráviť posledný aprílový týždeň? Program ako vyšitý pre Žiarčanov

Už viete, kde budete tráviť svoj čas po škole či práci? Ak nie, v Žiari nad Hornom a okolí je pre vás pripravených aj v posledný aprílový týždeň niekoľko akcií. Prinášame vám prehľad tých najzaujímavejších.

Ilustračný obrázok k článku Ako stráviť posledný aprílový týždeň? Program ako vyšitý pre Žiarčanov
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

KINOTIP: Agáva

utorok o 18:00 hod. a nedeľa o 18:00 hod, Kino Hron Žiar nad Hronom
Príbeh na námete druhej kapitoly románu slovenského spisovateľa Ladislava Balleka. Ide o ľúbostný príbeh nešťastnej lásky odohrávajúci sa v prelomovom období tesne po druhej svetovej vojne. Šulajov film je zdanlivo jednoduchý príbeh lásky, vo vnútri však silná psychologická štúdia rôznych charakterov.

Kandráčovci

štvrtok o 18:00 hod., Kino Akropola Kremnica
Skupinu Kandráčovci založil v roku 2004 jej primáš Ondrej Kandráč. Členmi tohto zoskupenia sú bývalí muzikanti z rôznych folklórnych súborov. V apríli štvorica muzikantov mieri do aj do Kremnice.

Jean-Michel Jarre (biograficko-umelecký program)

štvrtok o 19:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella, Žiar nad Hronom Jean Michel Jarre – jeden z priekopníkov avantgardnej syntetizérovej hudby známy gigantickými audiovizuálnymi show, je ďalším z neprehliadnu­teľných hudobníkov, ktorých vám predstavujeme v sérii hudobných a relaxačných programov. Zoznámte sa s jeho netradičnou hudbou a hviezdnou hudobnou kariérou.

Otvorenie mototuristickej sezóny

sobota o 11:00 hod., Pešia zóna, Kremnica
Premiérový motorkársky zjazd v Kremnici. Na podujatí bude zabezpečené parkovanie i bufetové občerstvenie. Program sľubuje ukážky jazdy zručnosti, možnosť povoziť deti aj country hudbu. Viac sme písali TU.

Májové slávnosti v centre mesta

sobota o 14:00 hod., Námestie Matice slovenskej
Stavanie mája na žiarskom námestí spojené s remeselnými trhmi a programom. To sú takzvané Skoromájové slávnosti, ktoré začnú práve tradičným stavaním mája so sprievodným programom od 14:00 hod. Ten bude ladený, ako inak, na ľudovú nôtu. Na pódiu vystúpia detský folklórny súbor Hroniarik, folklórny súbor Hron a mužská spevácka skupina Sekera. Viac o podujatí sme písali TU.

Skoromájová šláger veselica

sobota o 20:00 hod., MsKC Hlavná sála, Žiar nad Hronom
Pokračovaním májových slávností, ktoré odštartujú na námestí, bude večerná Skoromájová šláger veselica v žiarskom MsKC. Tentokrát s populárnou žiarskou skupinou AKROPOLA a špeciálnym hosťom Milanom Ivánom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM