Martin Károly Rôzne

Aktualizované: Bude v Žiari erotický salón?

Žiar nad Hronom 17. marca - V meste pravdepodobne pribudne kuriózna prevádzka. Primátor zvolal dnes, 18. marca, na 11- tu hodinu k téme tlačovú konferenciu. Pozrite si video.

V priestoroch STS-ky, v bývalom Disco-bare bude pravdepodobne po novom okrem luxusného baru a striptízových tanečníc aj „masážne miestnosti“ pre vykonávateľky najstaršieho remesla. Tie si ale budú musieť paradoxne urobiť kurz masérstva aby splnili jedno z kritérií legislatívy.

Projekt prevádzkovateľa prevádzky L&N INVEST, s.r.o. a nájomcu ZH-LEASING, spol.s.r.o. sa hneď v začiatku dostal do rozporu s právnymi normami: „Vlastník stavby ZH-LEASING porušil stavebný zákon, keď nepožiadal o zmenu jej účelu z disco klubu, ktorý tam bol predtým, na erotický salón. Stavebné úpravy, ktoré sa tam udiali, môžeme povoliť len my,“ povedala Dagmar Szarvasová, vedúca Stavebného úradu v Žiari nad Hronom. Podľa nej môžu dostať pokutu až do výšky 66 387 eur. "Proti rozhodnutiu sa samozrejme odvoláme,“ potvrdila pre Žiar24 právna zástupkyňa nájomcu aj prevádzkovateľa Lenka Dobišová, z Advokátskej kancelárie Dobiš s.r.o.

V súčasnosti prebieha konanie na Stavebnom úrade v Žiari nad Hronom o dodatočné povolenie stavby, kde boli predložené všetky potrebné doklady od predmetného objektu, potrebné k vydaniu kolaudačného rozhodnutia v tom zmysle, že využitie priestorov ako erotického salónu je v súlade s kolaudačným rozhodnutím,“ dodáva Dobišová.

Ak by prevádzkovateľ erotického salónu splnil všetky zákonné požiadavky a získal by potrebné povolenia od dotknutých inštitúcií, mesto nemá právne páky, aby prevádzku zastavilo. „Teraz musia doložiť, že nie je v rozpore s verejnými záujmami, ktoré chránia dotknuté orgány. Vyjadria sa k tomu hygienici, hasiči a ďalší a my budeme postupovať na základe ich stanovísk,“ dodala Szarvasová zo Stavebného úradu.

S podobným prípadom sa počas svojej praxe ešte nestretol,“ tvrdí MUDr. Milan Kortiš, vedúci regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom. „Potom ako stavebný úrad vydá rozhodnutie o zmene účelu stavby, budeme prevádzku posudzovať ako bar a masážny salón. Slovenská legislatíva zatiaľ nepozná pojem "erotický salón,“" upresňuje Kortiš. Pracovníčky by teda mali mať absolvovaný masérskú školu, prípadne masérsky kurz. S touto požiadavkou počítajú aj prevádzkovatelia salónu: „Áno, vieme o tom,“ potvrdzuje Lenka Dobišová z advokátskej kancelárie.

O kurióznej stavbe a procese schvaľovania Vás budeme ešte informovať.

Video: výstup z tlačovej konferencie primátora mesta

/mak/

Ilustračné foto a objekt budúcej prevádzky

Aktualizované: Bude v Žiari erotický salón?
1
Galéria
Erot salon
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM