Jakub Tílesch Krimi

Aktualizované: Dievča bodlo otčima nožom do hrudníka

Kremnica 20. júla - Polícia v Žiari nad Hronom vyšetruje prípad zločinu zabitia, ku ktorému došlo v utorok (19.7.) vo večerných hodinách na ulici J. Horvátha v Kremnici.

TASR informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková.
Ku skutku došlo po tom, ako 36-ročný Vladimír nedovolil ísť von za kamarátmi svojej nevlastnej 15-ročnej dcére Nikolete. Dievčina zobrala do ruky kuchynský nôž s čepeľou dlhou asi 20 centimetrov a svojho otčima bodla do oblasti hrudníka. Muž aj napriek snahe lekárov zraneniam podľahol.

Kremničania si na podobnú tragédiu nepamätajú. „Bolo to hrozné, sused celý zakrvavený sa doplazil pred naše dvere, privolali sme pomoc, no onedlho zomrel,“ tvrdí jedna zo susied obete, ktorá nechce byť menovaná.

15 ročná páchateľka sa po čine pokúsila z bytu ujsť. „Videla som dve dievčatá, ktoré veľmi rýchlo utekali, bolo mi ale čudné, že ich nikto neprenasleduje,“ tvrdí Hanka z Kremice, ktorá práve fajčila na balkóne. Podľa neoficiálnych informácií, páchateľku policajti chytili pri hoteli Veterník.

Vyšetrovateľ už voči dievčine vzniesol obvinenie. Za takýto zločin jej hrozí trest odňatia slobody na päť až desať rokov, v prípade, že ide o mladistvú osobu, trest sa znižuje na polovicu.

Zdroj: TASR, /mak/ Foto: Polícia SR, /mak/

Vrazda otcima
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM