Martin Károly Rôzne

Aktualizované: Snehová nádielka skomplikovala dopravu

Kremnica 6. januára - Husté sneženie, ktoré pretrváva od včerajška komplikuje dopravu v okolí Kremnice. Kamióny stoja od včerajška /6. januára/ aj na území mesta. Kremnické Bane sú stále neprejazdné. Pozrite si video.

Z Banskobystrickej regionálnej správy ciest o tom TASR informovali Dušan Škubák z Centrálneho dispečingu Banská Bystrica a Peter Rozenberg z Centrálneho dispečingu Žiar nad Hronom.

Ako uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková, od Brezna – časť Halny po Mýto pod Ďumbierom v okrese Brezno je cesta pre nehodu dočasne uzavretá.

Kamióny, ktoré nemôžu prejsť cez Kremnické Bane a Donovaly, môžu pokračovať v ceste cez prejazdný Šturec. Ako Škubák pokračoval, na Donovaloch, Šturci aj Čertovici je kašovitá vrstva snehu od dvoch do piatich centimetrov. Hoci je Čertovica prejazdná, kamióny tu majú problémy. V okresoch Banská Bystrica a Brezno sneží a predpoklad je, že tomu tak bude aj naďalej.

Podľa slov Rozenberga sú cesty v okrese Žiar nad Hronom mokré alebo s kašovitou vrstvou snehu do troch centimetrov. Ako dodal, problém na Kremnických Baniach vznikol pre kamióny, ktorým sa tam šmýkalo.

Polícia spolu s cestármi monitoruje situáciu celý deň, tá sa stále mení. Na rizikových úsekoch sú hliadky a riešia aktuálne vzniknutú situáciu. Vašková upozornila, že vodiči majú byť na cestách opatrní.

Zdroj: TASR, /mak/ Foto: mak Video: Martin Setnický

Aktualizované: Snehová nádielka skomplikovala dopravu
1
Galéria
kalamita 2
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM