Martin Károly Krimi

Aktualizované: Týrali 7 ročného chlapca

Zechentnerova záhrada v Kremnici sa 29. mája stala dejiskom zvráteného násilia. Obeťou troch maloletých Rómov, vo veku 11, 14 a 17 rokov sa stal 7 ročný Martin z Kremnice.

Chlapca najprv niekoľko krát udreli, škrtili. Dokonca ho zvalili na zem, kde ho proti jeho vôli vyzliekli do naha a nechceli ho pustiť.“ uvádza náčelník kremnických mestských policajtov Roman Brhlík. V šokujúcej správe sa ďalej uvádza, že chlapec chcel zo záhrady ujsť, násilníci ho ale chytili, vykrútili mu ruku, postavili ho do brány a triafali ho loptou.

Chlapec má na krku stopy po škrtení a utrpel traumu.

Dvaja z násilníkov sú ešte školopovinní. Jedenásťročný útočník navštevuje Súkromnú základnú školu s materskou školou v Kremnici, štrnásťročný zas Špeciálnu základnú školu.

Jakub Š. prestúpil do ŠZŠI v Kremnici 1.9.2009 zo základnej školy. Do nového prostredia sa rýchlo adaptoval. V triede je najlepším žiakom, na hodinách je aktívny, pekne kreslí.“ komentuje nepochopiteľné správanie zverenca, riaditeľ Špecialnej základnej školy, Peter Klimek. Dodáva, že žiak zatiaľ nemá neospravedlnené hodiny a neboli s ním zatiaľ žiadne výchovné problémy.

Riaditeľ Súkromnej základnej školy, Ján Hero hodnotí udalosť ako veľmi nepríjemnú. "Prípad poukazuje na výraznú potrebu práce s deťmi a mládežou s marginalizovaných skupín ohrozených sociálnym vylúčením pri využívaní voľného času. Nakoľko sa jedná o kremnické deti, že je len samozrejmé že mestská samospráva by nemala prehliadať tento fakt a nebrániť iniciatívam dobrovoľných neštátnych organizácií a neprenášať na ne morálnu a finančnú zodpovednosť, tak ako sa udialo na poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva. Riaditeľ naráža na ostatné zastupiteľstvo, kedy poslanci opätovne neodsúhlasili viac peňazí pre súkromné školské zariadenia v Kremnici. Podľa Hera môže tento postoj mesta ohroziť ďalšie fungovanie školskej siete.

Podľa náčelníka Mestskej polície v Kremnici,sa podobný prípad v meste ešte nestal. /mak/ ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM