Erik Bojničan Rôzne

Aktuálna situácia v našom meste: Ktoré školy v Žiari štrajk ukončili a kde stále trvá?

Štrajk učiteľov, ktorý sa sa dotkol aj nášho mesta pokračuje. Aká je aktuálna situácia v žiarskych školách, ktoré sa doňho zapojili? Pozrite si najnovšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálna situácia v našom meste: Ktoré školy v Žiari štrajk ukončili a kde stále trvá?
Zdroj: TASR

Ako sme vás informovali, niektoré školské zariadenia v meste Žiar nad Hronom sa od pondelka 25. januára zapojili do štrajku učiteľov. Ten trvá aj dnešným dňom. Prečítajte si aktuálne informácie zo škôl.

Podľa slov zástupkyne Súkromnej pedagogickej a sociálnej akadémie v Žiari nad Hronom Janky Šumichrastovej sa do štrajku zapojil celý kolektív, vyučovanie teda neprebieha. „Do štrajku sme sa zapojili na dva dni, teda v stredu 27. januára už bude škola fungovať v plnom režime,“ dodala zástupkyňa.

„My sme boli zapojení iba včera. Do štrajku sa zapojilo päť učiteliek, nebola teda ohrozená prevádzka školy. Dnešným dňom normálne vyučovanie pokračuje,“ opísala situáciu na Základnej škole na ulici M. R. Štefánika riaditeľka Ľubica Baranová.

V Pondelok, Utorok a v Stredu podľa riaditeľky Gymnázia Milana Rúfusa Dany Paálovej prebieha klasické vyučovanie podľa rozvrhu. „Vo štvrtok vzhľadom na to, že 18 sa zamestnancov pripojilo do ostrého štrajku ideme v upravenom režime, je upravený rozvrh, ale zostávajúci kolegovia tieto hodiny pokryjú,“ informovala Paálová.

Základná škola na Ul. Dr. Janského je podľa slov riaditeľa Mareka Baláža dnes otvorená pre žiakov prvého stupňa, no 17 zamestnancov je v štrajkovej pohotovosti. Ako Baláž ďalej povedal, škola nevie spustiť vyučovanie, ale len starostlivosť o žiakov, nakoľko so starostlivosťou na prvom stupni budú pomáhať aj pedagógovia z druhého stupňa. „Školský klub bude zatvorený naďalej, avšak jedáleň je pre deti prvého stupňa aj pre cudzích stravníkov už otvorená,“ doplnil Baláž, podľa ktorého v rovnakom režime bude škola fungovať aj zajtra a počet štrajkujúcich zamestnancov by sa mal znížiť na 13.

Správu budeme aktualizovať.

Foto: ilusstračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM