Erik Bojničan Rôzne

Aktuálne INFO o štrajku učiteľov zo žiarskych škôl: Ako to vyzerá na známej základke či na cirkevnej?

Niektoré školy v našom meste zostali zatvorené. Učitelia vstúpili do štrajku a urobili tak radosť školákom, ale aj vrásky na tvárach rodičov. My sme monitorovali, aká je situácia na známych žiarskych školách.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne INFO o štrajku učiteľov zo žiarskych škôl: Ako to vyzerá na známej základke či na cirkevnej?
Zdroj: TASR

V pondelok ráno si niektorí mladí Žiarčania mohli pospať, ako keby bol stále víkend. Aj v našom meste totiž učitelia viacerých základných či stredných škôl vstúpili do štrajku. My sme preto doobeda zisťovali, ako to vyzerá s výučbou na známych školách v našom meste.

Základná škola na Ul. Dr. Janského podľa slov riaditeľa Mareka Baláža dnes nie je otvorená. „Na našej škole sa dnes neučí vôbec, deti sú doma. Je neprítomných 27 zamestnancov, pričom 17 z nich je v štrajkovej pohotovosti. Zajtra sa vráti pár zamestnancov, ktorí mali dnes iné povinnosti, chceli by sme spustiť prvý stupeň, od prvákov po štvrtákov,“ uviedol Baláž.

Ako ďalej povedal Baláž, škola nevie spustiť vyučovanie, ale len starostlivosť o žiakov, nakoľko so starostlivosťou na prvom stupni budú pomáhať aj pedagógovia z druhého stupňa. „Školský klub bude zatvorený naďalej, avšak jedáleň bude pre deti prvého stupňa aj pre cudzích stravníkov už od zajtra otvorená,“ doplnil Baláž.

ZŠ s MŠ Štefana Moysesa v Žiari nad Hronom sa podľa informácií zo sekretariátu taktiež zapojila do štrajku učiteľov, avšak zapojil sa len jeden z pedagógov a škola tak funguje v normálnom režime.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM