Martin Károly Kremnica

AKTUÁLNE z kremnického parlamentu

Prinášame vám aktuálne spravodajstvo zo zasadnutia kremnických poslancov. Správa je priebežne aktualizovaná.

Zastupiteľstvo začalo 30 minút po 15-tej hodine. V úvode rokovania nikto z Kremničanov nevyužil možnosť vystúpiť.

Podľa primátorky sa sa hodnota majetku mesta zvýšila o viac ako pol milióna eur. Ide podľa nej o zhodnotenie najmä školských budov. Okrem toho oboznámila poslancov s tým, že mestu sa v minulom roku sa podarilo ušetriť až 269 856 Eur. Peniaze si chcú v meste nechať ako rezervu.

Takzvaná stará škola v Kremnici pravdepodobne zmení meno. Riaditeľka, Mária Slašťanová požiadala poslancov, o udelenia čestného titulu Základná škola Pavla Križku. Poslanci súhlasili. Žiadosť bola odoslaná na ministerstvo školstva.

Spoločnosť Skalka arena s.r.o. požiadala zastupiteľov o dlhodobý prenájom pozemkov na Skalke pri Kremnici. Na takmer 11 tisíc metroch štvorcových chcú postaviť centrálne parkovisko. Spoločnosť zaplatí mestu 3 eurá za meter štvorcový. Nájom zaplatia tri roky dopredu. Poslanci návrh schválili, proti boli len 4 z 11-tich poslancov. Jedna poslankyňa sa zdržala hlasovania.

Poslanci diskutovali aj o digitalizácii kremnického kina Akropola. Poslanci sa zhodli na to že kino digitalizovať treba a že sa budú snažiť získať z rôznych zdrojov peniaze na túto investíciu. Ide približne o 100 tisíc eur.

Poslanci si od primátorky Zuzany Balážovej vyžiadali podrobnejšiu správu o vodozberných úpravách na kremnickej Kalvárii.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM