Barbara Dallosová Samospráva

Aktuálne zo žiarskeho parlamentu: Mesto vyčlenilo na opravy ciest a chodníkov 200 tisíc eur!

Návrh rozpočtu bol jeden z bodov, ktorým sa dnes venovalo mestské zastupiteľstvo. Ten počíta aj s opravami chodníkov a miestnych komunikácií. Naposledy prešli väčšou rekonštrukciou cesty na sídlisku Pod vŕšky. Ako budú vyzerať tie ostatné?

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne zo žiarskeho parlamentu: Mesto vyčlenilo na opravy ciest a chodníkov 200 tisíc eur!
Zdroj: Dnes24.sk

Na dnešnom druhom povolebnom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa okrem iného preberal aj návrh viacročného rozpočtu mesta na roky 2015 až 2017.

Okrem výtlkov

V návrhu rozpočtu sú vyčlenené aj peniaze na chodníky a cesty v meste. Na ich opravy by malo poputovať 200 000 eur. Primátor upozornil, že táto položka rozpočtu je vyčlenená výlučne na miestne chodníky a komunikácie, okrem výtlkov.

Netypické cesty na Pod vŕškoch

Poslednou rozsiahlou premenou prešli cesty na jednom zo žiarskych sídlisk. Nový povrch v lete dostalo 5 320 metrov vozoviek na Pod vŕškoch. Nešlo o štandardnú rekonštrukciu. Na cesty bol aplikovaný dvojvrstvový emulzný náter, ktorý mal byť akousi náhradou drahšieho asfaltového koberca.

Niektorí obyvatelia sídliska mali však k novému povrchu na sídliskových cestách výhrady. Prirovnávali ich dokonca ku štrkovisku. Čítajte TU.

Ako to bude teraz?

O slovo sa na zasadnutí prihlásila poslankyňa za spomínaný volebný obvod Pod vŕšky, Stella Víťazková. Zaujímala sa o to, či aj ďalšie cesty v meste budú v budúcnosti upravované metódou emulzného náteru, tak ako na Pod vŕškoch.

,,V rámci tohto rozpočtu nie, ide aj o opravy chodníkov a na chodníkoch sa táto metóda ani použiť nedá,„ reagoval primátor. ,,Pri ďalších opravách v meste budú vybúrané pôvodné asfalty a bude natiahnutá úplne nová vrstva,“ priblížil viac budúcu podobu žiarskych ciest a chodníkov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM