Správy

ANKETA: Chystajú sa Žiarčania voliť v eurovoľbách?

Od volebného víkendu nás delí už len pár dní. Volebná účasť v takýchto voľbách však nepatrí, najmä na v našej krajine, medzi najvyššie. Ako to vidia Žiarčania?

Ilustračný obrázok k článku ANKETA: Chystajú sa Žiarčania voliť v eurovoľbách?
Zdroj: Webnoviny.sk

Lenka (23), študentka: ,,Nie nejdem, pretože som sa – ako veľa ostatných ľudí – zatiaľ neidentifikovala s EÚ. Priznám sa, že sa veľmi nezaujímam o politiku, nepoznám práva a povinnosti europoslancov, ich kompetencie, ani doterajšie výsledky ich práce, ktoré by sa ma dotýkali. Asi aj preto sú pre mňa eurovoľby nezaujímavé a nepodstatné, a aj keď sa pravidelne zúčastňujem volieb, tieto vynechám.

Martin (29), nezamestnaný: ,,Zrejme pôjdem, ale koho, to neviem. Neprikladám tomu veľký význam, asi zakrúžkujem kandidátov ktorých mená budem odniekiaľ poznať.

Jana (47), učiteľka: ,,Voliť pôjdem určite, ale o kandidátoch nemám veľký prehľad. Poradím sa s dcérou ako obvykle, verím názoru mladých, a predsa, ide najmä o ich budúcnosť.

Jozef (53), skladník: ,,Volieb do Európskeho parlamentu sa nezúčastním, tak ako som sa ich nezúčastnil ani v minulosti. To že ich Slováci vždy odignorujú je podľa mňa pochopiteľné a nemalo by sa im to vyčítať. Nie sme hlúpi a vieme aké kompetencie bude mať v Európe pár našich ľudí – žiadne. Radšej strávim sobotu s rodinou, má byť pekne.

Ľudmila (71), dôchodkyňa: ,,Pôjdem voliť, chodím vždy keď sú voľby. Inokedy vždy viem koho, tentoraz som kandidátov veľmi nepoznala, ale prečítala som predvolebné letáky čo nám prišli do schránok a podľa nich som sa rozhodla.

Miroslav (34), technický pracovník: ,,Ja mám jasno, idem voliť mladé tváre s konkrétne sformulovanými cieľmi. To akú moc budú skutočne mať v Európskom parlamente neviem, ale z princípu by som si vyčítal keby som svoj hlas nechal prepadnúť.

Lucia (27), materská dovolenka: ,,Ani som nevedela že je to už tento víkend. Ak budeme mať s deťmi v rámci prechádzky cestu okolo mojej volebnej miestnosti, možno sa zastavím. Nemám vybratých kandidátov ale asi by som zaškrtla nejakých mladých.

Barbara Dallosová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM