Tlačové správy

Antal chce v Žiari malé oddychové zóny. Takto môže vyzerať Hviezdoška

Jedným z bodov volebného programu, ktoré súčasný viceprimátor a kandidát na post žiarskeho primátora Peter Antal pred pár týždňami deklaroval, je aj vytváranie mini oddychových zón v meste. V prípade, že sa v sobotňajších voľbách stane primátorom, prvú z nich chce realizovať v tomto volebnom období.

Ilustračný obrázok k článku Antal chce v Žiari malé oddychové zóny. Takto môže vyzerať Hviezdoška
Zdroj: Dnes24.sk

Väčšina z bodov už spomínaného programu vznikla na základe stoviek rozhovorov s obyvateľmi nášho mesta. Svoje miesto v zozname vylepšení, ktoré majú viesť k vytvoreniu DOBRÉHO mesta, tak zaujalo aj budovanie mini oddychových zón v medziblokových priestoroch.

Miesta na relax

Žiarčania pociťujú absenciu miest vhodných na relax, ktoré by boli v tesnej blízkosti ich obytných domov. Chýba im viac zelene, lavičiek a, nazvem to, zátiší," vysvetľuje Peter Antal, ktorý na viac ako polovici z 23 bodov svojho programu začal pracovať už v minulosti.

Medzi ne rozhodne patrí aj budovanie týchto oddychových zón. „V Žiari máme krásny park. Ten však považujem za akési srdce mesta, kde sa Žiarčania vyberú za relaxom či športom na hodinku, dve. Naopak, malé oddychové zóny na sídliskách by mali obyvateľom spríjemniť ich každodenný život," pokračuje hlavný predstaviteľ mesta.

Ide o reálny projekt

V prípade volebného úspechu by prvým takto upraveným priestorom mal byť najväčší mestský „medziblok" na Hviezdoslavovej ulici. „Sústrediť by sme tam chceli zeleň, upraviť pôvodné plochy na šport a zachovať detské ihrisko. V súčasnosti máme vypracovanú štúdiu a prisľúbenú časť financií od externého partnera, ktorý chce túto mestskú aktivitu podporiť," uzatvára Antal.

V prípade svojho zvolenia však do riadneho volebného obdobia mieni s kolegami pripraviť projekty mini oddychových zón aj pre ostatné časti mesta. Výber lokalít bude konzultovaný s obyvateľmi mesta.

Viac nájdete TU: http://www.peterantal.sk/

Takto môže vyzerať Hviezdoslavova ulica v Žiari
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM