Martin Károly Tlačové správy

Antal: Cieľ som splnil, technické sú v zisku!

Peter Antal, žiarsky viceprimátor, prevzal mestskú eseročku Technické služby (TS), pred dvomi rokmi. Dnes má spoločnosť novú techniku, rozvíja sa a zisk za minulý rok presiahol 14 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Antal: Cieľ som splnil, technické sú v zisku!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Komunálna spoločnosť so ziskom

„Spoločnosť zďaleka nie je v dobrom stave,“ uviedol pred dvomi rokmi Peter Antal potom, ako ho poslanci zvolili za konateľa mestských technických služieb. Celý článok si pozrite TU: P. Antal: Aj komunálna spoločnosť môže byť zisková

Dnes je podľa neho spoločnosť v oveľa lepšej kondícii. „Technické služby dosiahli zisk 13 400 eur,“ hovorí Antal a dodáva, že tak splnil svoj cieľ, ktorý si dal pred dvomi rokmi. „Technika, ktorou spoločnosť disponovala, bola ešte zo 70-tych a 80-tych rokov,“ hovorí. Zisk je podľa neho zásluhou racionalizačných opatrení v mestskej eseročke. (pozrite si celé video)

Navyše, technické služby aj obnovujú vozový park. „Došlo ku kompletnej zmene techniky, dokázali sme kúpiť 7 automobilov a jeden traktor na rôzne činnosti,“ vymenúva konateľ.

Už v zime nová technológia na opravu ciest

Peniaze, podľa konateľa, poputujú v prvom rade na výsadbu mestskej zelene. Použijú sa ale aj na zakúpenie technológie, pomocou ktorej sa budú dať žiarske cesty opravovať aj v zimných mesiacoch. „Nie však tzv. zimnou zmesou, ktorá je drahá a len dočasná, ale nahrievaním vozovky použitím klasickej trvácnej asfaltovej zmesi,“ konkretizuje Antal a dodáva, že podobné technológie sú bežné v Rakúsku, u nás sú to však podľa neho zatiaľ len lastovičky.

Antal: Odmeny konateľa som sa vzdal

Peter Antal je od novembra zastupujúcim primátorom a zároveň konateľom TS s.r.o. „Rozhodol som sa, že do volieb nebudem poberať odmenu konateľa TS, ktorá bola znížená na minimálnu mzdu,“ osvetľuje Peter Antal svoje príjmy od mesta.

Peter Antal o zisku mestskej eseročky TS
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM