Barbara Dallosová Tlačové správy

Autobus plný Japoncov zarazil majiteľku reštaurácie: Toto naozaj nečakala!

Keď pred bránou motorestu a penziónu Zlatý strom zastal autobus, jeho pracovníci spozorneli, keď z neho začali vychádzať desiatky japonských turistov, boli pripravení na nápor hladných hostí. Tí sa však neprišli len zasýtiť...

Ilustračný obrázok k článku Autobus plný Japoncov zarazil majiteľku reštaurácie: Toto naozaj nečakala!
Zdroj: TASR

V penzióne s reštauráciou, ktorý je len kúsok od historickej Kremnice a blízkych lyžiarskych stredísk, nie sú hlúčiky turistov ničím nezvyčajným. Jeden turnus návštevníkov z krajiny vychádzajúceho slnka ale zaskočil aj vždy pripravený personál Zlatého stromu.

Odišli nielen sýti

Hoci japonskí turisti sa pôvodne zastavili s cieľom zaplniť žalúdky, z reštaurácie si nakoniec odniesli aj niečo iné. ,,Zaujala ich naša výzdoba. Anjeliky, figúrky a iné drobnosti ktoré zdobili náš interiér. Boli nadšení a okamžite chceli všetko kupovať,“ hovorí o netradičnom dopyte majiteľka Jana Macejáková.

Interiérové doplnky v reštaurácii bežne predajné nie sú, očarení turisti však boli podľa majiteľky reštaurácie neoblomní. ,,Povolila som a predala som im tieto drobnosti, samozrejme, za nákupnú cenu. Nechceli sme na nich týmto spôsobom zarobiť, ale z ich naliehania mi zmäklo srdce,“ vysvetľuje Macejáková.

Reštiku vybielili, na tringelty skúpi neboli

Po nákupuchtivých Japoncoch teda v reštaurácii zostali nielen prázdne taniere, ale aj steny. ,,Dá sa povedať, že to tu vybielili,“ hovorí so smiechom majiteľka a dodáva, že z návštevy mali skvelý pocit a to aby sa hostia v priestoroch Zlatého stromu cítili čo najlepšie, je pre celý personál prioritou.

Po odchode východných hostí zostala majiteľka prekvapená aj z tringeltu. Turisti ukázali, že so službami boli spokojní a za celú skupinu nechali obsluhe sto eur. ,,Som rada, že im chutilo,“ reaguje na štedrú odmenu majiteľka.

Motorest a penzión Zlatý strom je obľúbený aj vďaka veľkorysým priestorom. Okrem príjemného obeda či večere v bežný deň patrí aj medzi vychytené miesta na usporadúvanie osláv, svadieb, firemných ackií či stužkových slávností. Ak sa vám práve podobná udalosť blíži, treba konať čo najskôr. ,,Termín na objednanie priestorov je potrebné zajednať aj vo väčšom predstihu, keďže sme takmer neustále plní,“ dodáva na záver Macejáková.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Titulné foto: ilustračné / Foto v galérii: Motorest Zlatý strom

Zlatý strom učaroval aj plnému autobusu Japoncov
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM