Martin Károly Futbal

Bohumil Glezgo: Ak chlapci z Pohronia A postúpia, bude to slovenský unikát!

Šesť bodový náskok po prvom kole jarnej časti III. ligy. Taká je bilancia FK Pohronia A. Ak budú chlapci aj naďalej pri chuti, môžu byť jediným neprofesionálnym tímom v II. lige! Pozrite si kompletný záznam tlačovky o ambíciách klubu.

Ilustračný obrázok k článku Bohumil Glezgo: Ak chlapci z Pohronia A postúpia, bude to slovenský unikát!

Futbalový klub Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa sa drží na čele tabuľky. Po prvom nedeľnom zápase jarnej časti, zvýšili náskok o tri body. Pozrite komentár k priebehu zápasu a komplet tabuľku III. ligy TU.

Bez drahých nákupov hráčov

Hráči, ale aj manažérsky tím začal sezónu s novou chuťou a energiou. Nechali si dokonca skomponovať novú hymnu.

Vôbec netaja svoje ambície na postup do II. ligy. „Chceme postúpiť do II. ligy,“ potvrdil pre žiar24 manažér klubu, Stanislav Neuschl. Neplánujú ale nakupovať drahých hráčov z vyšších líg. Víťazstvá chcú postaviť na svojich kádroch. „Chceme ísť dopredu s mladými talentami z okolia a z nášho béčka,“ dodáva manažér.

Viac o zmenách v kádri nájdete vo videách slovami trénera Štefana Zaťku a Stanislava Neuschla.

Bude Pohronie A slovenským unikátom?

Všetky tímy v II. lige sú profesionálne. „90 % našich hráčov Áčka je zamestnaných v Remesle,“ prezrádza Bohumil Glezgo, člen správnej rady a majiteľ klubu. Chlapci si podľa neho zarobia neraz viac ako profesionálny hráči v II. lige. „Hráči to nemajú ľahké. Od stroja putujú každý deň na tréningy,“ dodáva Glezgo o ojedinelom systéme.

Odmenou im je ale plat, ale aj výkonnostné príplatky za futbal. „Neraz si zarobia aj viac ako 1000 eur,“ konkretizuje Bohumil Glezgo. Podľa neho je to viac ako odmena profesionálnych futbalistov II.ligy.

Podľa neho to má viac výhod ako nevýhod. „Aká budúcnosť čaká hráča potom ako jeho výkonnosť klesne?,“ kladie rečnícku otázku Glezgo, ktorý je zároveň generálnym riaditeľom Remesla. Po „výslužbe“ ostávajú futbalisti ako bežní zamestnanci práve v jednej zo spoločností skupiny Remeslo.

Je to hra

Postup, samozrejme, podľa zástupcov klubu ešte nie je istý. 6-bodový náskok v tabuľke sa môže ľahko zmeniť. „Uvidíme…,“ zhodne dodávajú manažéri klubu. Pomôcť môžu podľa Neuschla aj fanúškovia. „Keď sa hrá na trávniku v Ždani, v Žiari je pristavený autobus, ktorý zadarmo prepraví divákov,“ konkretizuje Neuschl. Podľa neho si už na presun zvykli aj skalní fanúšikovia.

Priemerne je na štadióne Dolnej Ždane 700 fanúšikov.

Tlačovka o ambíciách Pohronia A
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM