Martin Károly Kultúra

B. ŠTIAVNICA: Projekt Spoločne bez hraníc uzatvára výstava fotografií a koncert

Banská Štiavnica 4. septembra - Takmer rok realizovali samosprávy Banskej Štiavnice a maďarskej Šoprone projekt Spoločne bez hraníc. Na jeho záver sprístupnili dnes v banskoštiavnickom Kultúrnom centre výstavu fotografií, ktoré vytvorili štiavnickí f

V rámci projektu pri realizácii šiestich aktivít mohlo približne 300 obyvateľov týchto miest spoznať partnerské mesto a tisícky ďalších si mohli prezrieť a vypočuť výsledky ich práce. Do partnerských miest vycestovali aj desiatky mladých študentov, hudobníkov, výtvarníkov, fotografov a ďalších umelcov. Mestá prezentovali svoj región počas svojich Dní v krajine partnera, ale aj prostredníctvom rôznych výstav. Tá, ktorú sme sprístupnili dnes, potrvá do 30. októbra,“ uviedol pre TASR vedúci oddelenie kultúry, cestovného ruchu a športu banskoštiavnického magistrátu Rastislav Marko.

Dnes večer sa v kostole sv. Kataríny v Banskej Štiavnici ešte uskutoční slávnostný záverečný koncert klasickej hudby, v ktorom spoja sily mladí hudobníci z oboch miest. Predstavia sa s repertoárom, ktorý pripravovali na svojom týždennom tvorivom pobyte v Šoproni, dodal Marko.

Projekt Spoločne bez hraníc bol schválený v roku 2009. Podali ho spoločne mestá Banská Štiavnica a Šoproň a prostredníctvom svojich šiestich aktivít podporoval najmä kultúrnu výmenu medzi obyvateľmi oboch miest. Celková suma, ktorú dostali, bola 100.000 eur, pričom každé z nej čerpalo približne polovicu. Financie na jeho realizáciu získali zo zdrojov EÚ prostredníctvom Programu cezhraničnej spolupráce Maďarsko – Slovenská republika.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM