Martin Károly Kultúra

B.ŠTIAVNICA:V meste bola konferencia o pripravovanej digitalizácii zbierok múzeí

Využitie informačných kioskov, zvukových sprievodcov, digitálnych zbierkových predmetov, ako aj virtuálnych foriem prezentácie v múzejnej komunikácii s návštevníkmi. To boli hlavné témy konferencie o využití informačno-komunikačných technológií v pre

Ako informovala hovorkyňa Ministerstva životného prostredia (MŽP) Beatrice Hudáková, téma to bola pre súčasné obdobie nanajvýš aktuálna. Múzeá sa totiž pripravujú na digitalizáciu zbierkových predmetov v projekte Digitálne múzeum. „Zaujímavou sa v tomto smere ukazuje spolupráca s vysokými školami, kde sa v rámci vývoja technológií a ich uplatnenia v praxi môže vytvoriť obojstranne výhodná spolupráca,“ uviedla.

Na konferencii odzneli príspevky ako optimálne využívať informačno-komunikačné technológie, ale aj konkrétne inovatívne spôsoby a možnosti využitia moderných trendov pri tvorbe prezentácií či marketingových aktivitách. Účastníci mali možnosť oboznámiť sa s novými technológiami, o ktorých informovali prevádzkovatelia a dodávatelia týchto technických výdobytkov. Ďalší z tematických celkov bol zameraný na prevádzkovanie webových prezentácií súvisiacich s kultúrnym dedičstvom, kde môžu múzeá propagovať svoje aktivity.

Organizátormi konferencie boli MŽP SR – Slovenské Banské múzeum, Zväz múzeí na Slovensku a Slovenské technické múzeum v Košiciach. Finančne ju podporilo Ministerstvo kultúry SR.

Na podujatí sa zúčastnilo viac ako 70 odborníkov z 25 múzeí, Slovenskej národnej galérie, občianskych združení a škôl.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM