Barbara Dallosová Kultúra

Balónová šou, petang aj božský výhľad: Piknikujte na Kremnickom hrade!

Keď piknikovať, tak kráľovsky. Letný Piknik na hrade opäť avizuje rôznorodý program pre celú rodinu.

Ilustračný obrázok k článku Balónová šou, petang aj božský výhľad: Piknikujte na Kremnickom hrade!
Zdroj: TASR

Leto je tým pravým časom pre dobrodružstvá pod šírou oblohou. NBS – Múzeum mincí a medailí Kremnica ponúka svojim návštevníkom možnosť spojiť dobrodružstvo poznávania s príjemnou zábavou a letným osviežením. V sobotu 30. júla 2016 sa na Mestskom hrade v Kremnici uskutoční Piknik na hrade, ktorý opäť prinesie rôznorodý program pre celú rodinu.

Vyberie si každý

Do sveta kúziel a trikov návštevníkov uvedie obľúbený kúzelník Wolf, ktorý svoju zručnosť ukáže aj na balónovej šou. Pre všetky hravé nátury bude pripravený kútik hier a hlavolamov, medzi inými si budú môcť vyskúšať aj petang. Okrem toho piknik ponúkne ďalšie obľúbené aktivity tak pre malých, ako aj veľkých návštevníkov: lukostreľbu, ryžovanie zlata, tvorivú dielňu či maľovanie na tvár.

Deku vám požičajú

Návštevníci si samozrejme budú môcť prezrieť všetky expozície Mestského hradu. Prehliadky Kostola sv. Kataríny budú obohatené o ukážky organovej hudby, vďaka ktorým si návštevníci budú môcť vychutnať výnimočný zvuk tohto kráľovského hudobného nástroja. Pripravená bude tiež prezentácia historických zbraní. Úchvatnú panorámu Kremnice a okolitých hôr zas po zdolaní 127 schodov ponúkne vyhliadka z veže Kostola sv. Kataríny.

Počas podujatia budú k dispozícii na zapožičanie piknikové deky. Piknikové občerstvenie si návštevníci môžu doniesť so sebou alebo zakúpiť priamo na Mestskom hrade. Letné osvieženie ponúkne improvizovaná čajovňa, v ponuke budú tiež dobové dobroty či sladké medovníčky.

Foto: ilustračné

Piknik na Kremnickom hrade
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM