Kultúra Rôzne Správy

Banské múzeum v regióne sľubuje novinky: Za vstup si ale priplatíme

Slovenské banské múzeum navštívilo za rok neuveriteľných 132 000 ľudí. Múzeum od nového roka upravilo cenník.

Ilustračný obrázok k článku Banské múzeum v regióne sľubuje novinky: Za vstup si ale priplatíme
Zdroj: TASR

Návštevníci Slovenského banského múzea (SBM) v Banskej Štiavnici si za vstup do niektorých expozícií tento rok priplatia. Počnúc dnešným dňom zvýšilo múzeum ceny vstupného do expozícií Banského múzea v prírode a Kammerhof-Baníctvo na Slovensku a vstupného mimo otváracích hodín do všetkých svojich expozícií.

Ako priblížila vedúca odboru marketingu a environmentálnej výchovy SBM Petra Páchniková, múzeum nezvyšovalo vstupné minimálne od roku 2009. V expozícii Kammerhof ceny vstupov podľa jej slov nezodpovedali bohatej obsahovej náplni expozície.

,,Banské múzeum v prírode cenou vstupného reaguje na zvyšujúci sa dopyt po návšteve, a tým zvyšujúce sa prevádzkové náklady. Taktiež reagujeme na obohatenie expozície o interaktívne prvky, ktoré by mali byť realizované v roku 2017. Cena vstupného sa najlepšie upravuje od začiatku roka, aby sme predišli dezinformovanosti návštevníkov," priblížila Páchniková.

Slovenské banské múzeum eviduje v minulom roku viac ako 132 000 návštev­níkov. Tržby používa múzeum na správu, ochranu, údržbu a zveľaďovanie objektov, v ktorých jednotlivé expozície SBM sídlia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM