Martin Károly Rôzne

BBSK spustil novú web stránku

Banská Bystrica 5. júna - Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) spustil 1. júna do prevádzky novú oficiálnu web stránku. Cieľom bolo sprehľadniť a zjednodušiť návštevníkom orientáciu na nej. Postupne budú pribúdať ďalšie moduly prezentujúce BBSK. J

Pokračoval, že slúži nielen pre Úrad BBSK, ale aj pre všetky organizácie v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. CRZ aj novú web stránku vytvorili zamestnanci BBSK. „Spolu za oba projekty sme ušetrili takmer 20.000 eur,“ uviedol Hajnala. CRZ je vytvorený tak, že plne akceptuje Usmernenie Ministerstva spravodlivosti SR k zverejňovaniu dokumentov.

Hlavným zámerom nového riešenia je zabezpečenie jednoduchosti editovania dát do registra pre zamestnancov úradu, jednoduchosť vyhľadávania pre užívateľov podľa typov dokumentu – zmluva, objednávka atď., podľa jednotlivých organizácií. V neposlednom rade je to tiež čitateľnosť zverejňovaných dokumentov. BBSK bude zverejňovať všetky zmluvy, objednávky a faktúry, a to aj napriek existencii minimálnej hranice.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM