Barbara Dallosová Správy

Beh s krásnou myšlienkou: Pomôcť chcú len niekoľkodňovému Tomáškovi s ťažkou diagnózou!

Charitatívny beh mal pôvodne podporiť v boji s chorobou Kremničana Peťa Kožucha. Ten, žiaľ, pred niekoľkými mesiacmi svoj boj prehral a podujatie bude zároveň jeho memoriálom. Bežať sa bude za Tomáška, ktorý prišiel na svet len pred niekoľkými dňami.

Ilustračný obrázok k článku Beh s krásnou myšlienkou: Pomôcť chcú len niekoľkodňovému Tomáškovi s ťažkou diagnózou!
Zdroj: TASR

Po štvrtý raz sa v Kremnici uskutoční charitatívne bežecké podujatie, z ktorého výťažok organizátori venujú na liečbu ťažko chorých pacientov. Tento rok sa podujatie uskutoční vo štvrtok 7. mája a výťažok bude venovaný malému Tomáškovi, ktorý sa len nedávno narodil s diagnózou Pes equinovarus congenitus (PEC), ktorá sa ľudovo nazýva aj konská noha.

Organizátor dúfa, že Tomáško si raz zabehne tiež

Organizátormi podujatia s názvom Zabehni Tomáškovi zdravie sú Martin Kapšo, slovenský reprezentant v behu na lyžiach, účastník niekoľkých svetových šampionátov a poslanec mestského zastupiteľstva a Mestský klub lyžiarov Kremnica. ,,Myšlienka je taká, že vždy chceme pomôcť niekomu z Kremnice," podotkol Kapšo s tým, že po Saške, Sibylke a Matejovi chcú tento rok pomôcť malému Tomáškovi.

Ako ďalej vysvetlil, ani samotní rodičia zatiaľ nevedia, koľko ich liečba malého synčeka bude stáť. ,,Sú objednaní k jednému lekárovi vo Viedni, ktorý im povie, akú liečbu potrebuje. Čiže náklady ešte nepoznajú," poznamenal s tým, že ak nejaké finančné prostriedky ostanú, organizátori ich darujú onkológii v Banskej Bystrici.

,,Všetko určite dopadne ako má a aj Tomáško si tento beh raz s nami bude môcť odbehnúť," uviedol pre portál Žiar 24 Kapšo.

Spomienka na Peťa, ktorý svoj boj prehral

Pôvodne mali preteky podporiť Petra Kožucha, ktorý bojoval s rakovinou. Ešte vo februári sme písali o Peťových veľkých plánoch po vyliečení. Onedlho na to však zákerná choroba nad mladým Kremničanom zvíťazila. Tohtoročný beh má byť tiež zároveň akýmsi Memoriálom Petra Kožucha.

Štart bude vo štvrtok o 17:00 hod. pre bežcov, ktorí si zabehnú trasu dlhú 2,3 kilometra. O 18:00 hod budú štartovať deti do 10 rokov. Organizátori ponúkajú aj možnosť prechádzky po pretekovej trase jednu hodinu pred plánovaným štartom hlavnej kategórie (t.j. 16.00 h) hlavne pre ľudí, ktorí sa necítia pripravení na bežeckú záťaž a zároveň chcú podporiť ušľachtilú myšlienku podujatia.

Zdroj: TASR/ Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM