Martin Károly Kremnica

Belinský: Podnikatelia v Kremnici sa musia spojiť!

Podľa generálneho riaditeľa SACR Petra Belinského je v Kremnici koncentrácia kultúrnych pamiatok a unikátnej prírodnej krásy na tak malej ploche, že nám ju môžu okolité krajiny závidieť.

V rámci poslaneckého výjazdu KDH do banskobystrického kraja, navštívil Kremnicu 26. septembra 2011 aj generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) Ing. Peter Belinský. Stretol sa s Komisiou cestovného ruchu, podnikateľských aktivít a bezpečnosti mesta a miestnymi podnikateľmi v cestovnom ruchu za účasti zástupkyne primátorky mesta Kremnica. Peter Belinský je generálnym riaditeľom SACR od septembra 2010. Príchod do štátnej agentúry zobral ako výzvu. Chce dokázať, že aj v štátnom úrade sa dá pracovať efektívne a transparentne. Belinský sa narodil 12. marca 1968 vo Vranove nad Topľou. Vyštudoval Vysokú školu dopravy a spojov v Žiline. Začiatkom 90-tych rokov absolvoval študijný pobyt v Hong Kongu zameraný na marketingový prieskum. Vystriedal viaceré pozície v súkromnom sektore a sám si založil vlastné firmy. Pracovne sa pohyboval v oblasti marketingu, obchodu a riadenia ľudských zdrojov. Peter Belinský je ženatý, žije v Žiline a spolu s manželkou vychováva štyri deti. Vo svojom voľnom čase si rád zahrá futbal, obľubuje lyžovačku a turistiku v slovenských horách. Veľmi rád cestuje, objavuje nové miesta a ochutnáva miestnu gastronómiu. Jeho ambíciou je aby sa SACR, v tom najlepšom slova zmysle, správala aj ako dobrý obchodník. Aby značku Slovensko – Malá veľká krajina – dokázala predať vo svete i doma.

Hovorí, že budúce mesiace budú pre propagáciu Slovenska obrovskou výzvou a šancou, ktorú musíme využiť. Nemôžeme riskovať neprofesionalitu či zbytočné strácanie času. Všetky projekty musíme zvládnuť tak, aby sa hovorilo o úspechu. Potrebujeme ho všetci. Dúfa, že svoju prácu robí pre budúcnosť Slovenska. Aby bolo Slovensko úspešné a hrdé na seba. A aby tu naše deti mali dôvod žiť. V čom vidíte jedinečnosť Kremnice ?

Kremnicu vnímam ako jednu z perál na náhrdelníku stredovekých banských miest. Mestské pamiatky sú vsadené do nádhernej prírody – jednoducho krása. O unikátnej mincovni ani nehovorím.

**Má Kremnica potenciál byť turistickým centrom Slovenska ? **

Áno, ale mesto musí na každom mieste ukázať, že turisti sú v ňom vítaní. A to 24 hodín každý deň v roku ! Podnikatelia v cestovnom ruchu sa musia spojiť a ponúknuť mesto ako produkt alebo balík kvalitných služieb.

**Na ktorých pilieroch by podľa Vás mala Kremnica stavať cestovný ruch ? **

Domnievam sa, že v prípade Kremnice by malo ísť o synergiu stredovekej histórie, možností aktívneho oddychu v podobe turistiky a v zime lyžovania a samozrejme aj relaxu v neďalekých kúpeľoch, napríklad v Turčianskych Tepliciach.

Daniela Píschová

Belinsky
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM