Barbara Dallosová Rôzne

Bežci si večer vydýchnu v amfíku: Bodkou za Tajchovou osmičkou bude filmový festival

Obľúbená Tajchová osmička sa blíži. Tento rok i s alternatívou pre neskúsených bažcov či rodiny s deťmi a večernou filmovou čerešničkou.

Ilustračný obrázok k článku Bežci si večer vydýchnu v amfíku: Bodkou za Tajchovou osmičkou bude filmový festival
Zdroj: TASR

Už po štvrtýkrát sa v sobotu 5. septembra v rekreačnom stredisku Tajch pobeží obľúbená Tajchová osmička. Súčasťou podujatia bude Beh zdravia, vhodný pre každého bez ohľadu na vek a kondíciu.

Záujem je stále vyšší

Aj tento rok sa Tajchová osmička bude bežať v niekoľkých kategóriách, sily si budú môcť zmerať deti aj dospelí. Dagmar Lachká z novobanského Mestského úradu v tejto súvislosti uviedla, že záujem o podujatie sa z roka na rok zvyšuje.

Kým vlani sa na ňom zúčastnilo približne 200 bežcov, tento rok týždeň pred konaním podujatia už evidujú organizátori viac ako 100 prihlášok. Pritom najviac prihlášok očakávajú koncom tohto týždňa a v deň podujatia.

,,Registrácia online prebieha do 4. septembra do 12:00 hod. V deň podujatia budeme registrovať od 8:00 do 10:00 hod.," vysvetlila. Medzi prihlásenými nie sú len domáci, ale aj bežci z okolia a vzdialenejších regiónov.

Tematický večer aj na plátne

Pre rodiny s deťmi či tých, ktorí nemajú kondíciu na vytrvalostné behy, je určený Beh zdravia. Ten bude tvoriť trasa okolo Tajchu s dĺžkou približne 860 metrov. ,,V tomto prípade nejde o umiestnenie, ale hlavnou myšlienkou je zabehať si pre radosť a urobiť niečo pre seba," dodala Lachká.

Vo večerných hodinách sa bude v Amfiteátri Tajch konať filmový festival športových aktivít. Po behu si budú môcť súťažiaci oddýchnuť pri filmoch ako Badwater Salton Sea 2015/Vitargo Trailfreaks, Ortler, Tri Grácie, Súboj s časom, Le Tour/na handbiku na tour či Vlastiveda s Bike Team NB. Festival, ktorý organizuje Piper.sk v spolupráci s mestom Nová Baňa, sa začne o 19:30 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM