Barbara Dallosová Krimi

Bezdomovci majú pri Žiari nový flek, vyhnať ich nevie ani polícia: Pozrite kde!

Popíjanie alkoholu, výtržnosti, problémy...Aj to sa Žiarčanom spája s ľuďmi, ktorých domovom je ulica. Niekoľkí bezdomovci si toto leto našlo v našom meste nové hniezdočko. Bezmocní sú aj policajti a majiteľ areálu má hlavu v smútku. Pozrite, kde vyčíňajú...

Ilustračný obrázok k článku Bezdomovci majú pri Žiari nový flek, vyhnať ich nevie ani polícia: Pozrite kde!

Ľudia bez domova hľadajú útočisko na rôznych miestach. V našom meste sa najnovšie zabývali v súkromnom areáli. Nehľadali ale zrejme len teplo a miesto na nocľah. Údajne majetok ničia a vyhnať ich nedokážu ani policajti. Bezdomovci si totiž vytipovali súkromný areál Zverexu nad benzínkou smerom na Lutilu.

Pomôžu kamery a strážny pes?

„Vieme o tom, že v areáli Zverexu sa zdržiavajú neprispôsobivé osoby, ktoré nám náš majetok navyše aj poškodzujú,„ uviedol na oficiálnom mestskom webe Dušan Štefan, majiteľ areálu. Hoci políciu volal niekoľkokrát, zdá sa, že na nechcených návštevníkov bude musieť použiť iné finty. „Niekoľkokrát sme privolali aj hliadku mestskej polície, nebolo však možné zabrániť vandalizmu a zamedziť rôznym výtržníctvam. V blízkej dobe preto uvažujeme nad umiestnením strážneho psa do areálu alebo osadením kamerového systému, aby sa náš majetok ďalej neznehodnocoval. Určite budeme aj v úzkej spolupráci s mestom,“ vysvetľuje ďalej Štefan.

Zapojilo sa aj mesto

Podľa slov Juraja Horvátha z mestskej polície sú bezdomovci pod drobnohľadom mužov zákona. Hliadky robia pravidelne, nie však vo vnútri súkromných areálov. A hoci areál patrí Dušanovi Štefanovi, vlastníkom pozemkov pod ním je naša samospráva. „Vieme o probléme s bezdomovcami, ktorí sa snažia v areáli Zverexu prebývať. Mesto preto vstúpilo do rokovania s majiteľom vybavenia areálu, ktorý prisľúbil nápravu," reagovala na mestskej stránke prednostka MsÚ, Mariana Páleníková.

Problémy s bezdomovcami riešilo mesto aj v minulosti. Hoci na verejnosti sa v našom meste piť nemôže, ľudia bez domova s fľašou v ruke nie sú zriedkavým úkazom. Čítajte tiež: Alkohol na verejných priestranstvách v Žiari opäť zakázaný. Pokutovaní budú aj bezdomovci!

Zdroj: ziar.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM