Monika Obrtalová Krimi

Bezdomovec okradol babku na záchode v Roosveltke

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil zo zločinu lúpeže 37-ročného muža z Košíc, v súčasnej dobe bez miesta trvalého bydliska. Obvinený ešte v piatok o 11.30 hodine v priestoroch Rooseveltovej nemocnice prepadol na toaletách 70-ročnú ženu zo Seliec

Na prvom poschodí v priestoroch toaliet pre pacientov násilne otvoril dvere do kabínky, ktoré v tom čase poškodená držala, chytil ju za blúzku a snažil sa jej strhnúť z krku dve zlaté retiazky. Po treťom trhnutí sa mu to aj podarilo. Keď sa poškodená bránila a volala o pomoc, povedal jej aby nekričala lebo ju zabije.

Následne ju strhol na zem, kde ju prehľadal či nemá peniaze a z miesta odišiel. Krádežou retiazky a príveskov poškodenej vznikla škoda odhadnutá na 400 eur, zranenia ktoré utrpela si nevyžiadali práceneschopnosť. Obvinený je v policajnej cele a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Obvinený bol už v minulosti 6-krát odsúdený prevažne za násilnú a majetkovú trestnú činnosť. Tohto skutku sa taktiež dopustil v podmienke. Za tento zločin, keďže ho spáchal na chránenej osobe, môže byť potrestaný odňatím slobody na 7 až 12 rokov.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica Foto: internet

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM