Stanislav Černák Rôzne

Rozdávajú sa vysvedčenia: V okolí škôl je viac policajtov, jazdiť treba opatrne!

Policajti dnes vyrazia do ulíc a na cesty, aby dohliadli na bezpečnosť školákov, ktorí si vyzdvihnú vysvedčenie i na všetkých účastníkov cestnej premávky. V celom Banskobystrickom kraji tak najmä v okolí škôl natrafíte na viac policajtov ako obvykle. Bezpečnostné opatrenia budú aj počas leta.

Ilustračný obrázok k článku Rozdávajú sa vysvedčenia: V okolí škôl je viac policajtov, jazdiť treba opatrne!
Zdroj: TASR

S cieľom znižovať nehodovosť a ochrániť čo najviac životov a zdravie účastníkov cestnej premávky, polícia pripravila opatrenia počas letnej turistickej sezóny.

„Zvýšené bezpečnostné opatrenia budú v posledný školský deň i počas celého leta. V okolí školských zariadení bude na bezpečnosť detí dohliadať zajtra viac policajtov. Apelujeme na vodičov, aby zvýšili pozornosť na miestach, kde je možné predpokladať pohyb detí a aby jazdili mimoriadne opatrne,“ prezradila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Počas leta policajti v záujme bezpečnosti zvýšia dohľad najmä na miestach kultúrno-spoločenských podujatí, v okolí kúpalísk, letovísk, priechodov pre chodcov, zastávok hromadnej dopravy, železničných staníc, detských ihrísk, parkov a na ďalších miestach so zvýšeným pohybom osôb. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici po analýze dopravnej nehodovosti vo svojom kraji prijme individuálne opatrenia, o ktorých bude verejnosť ešte informovať.

„Aj napriek tomu, že celkovo ide o pokles dopravných nehôd ako aj ich následkov, apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali dopravné predpisy a aj vlastnou zodpovednosťou prispeli k bezpečnosti na cestách,“ dodala Faltániová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM