Barbara Dallosová Správy

Biela romantika skončila: Pre náš okres vyhlásili prvý stupeň kalamitnej situácie!

Husté sneženie, ktoré sa spustilo v nočných hodinách a doteraz neustalo, spôsobuje čím ďalej tým viac problémov. Najnovšie vyhlásila regionálna správa ciest pre Žiarsky okres dokonca prvý stupeň kalamitnej situácie.

Ilustračný obrázok k článku Biela romantika skončila: Pre náš okres vyhlásili prvý stupeň kalamitnej situácie!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Pre intenzívne sneženie vyhlásili na cestách v okresoch Žiar nad Hronom, Žarnovica a Banská Štiavnica I. stupeň kalamitnej situácie.

Podľa informácií z dispečingu Banskobystrickej regionálnej správy ciest, závod Žiar nad Hronom, sa v súčasnosti cesty udržiavajú v poradí podľa dôležitosti. Pre intenzívne sneženie je aj po odhrnutí už po 15 minútach opäť na cestách súvislá pokrývka snehu.

,,Všetka technika je vonku. Od rána sa možno s malými prestávkami ešte nezastavili. Robíme, čo môžeme," podotkol na margo aktuálnej situácie v Žiari nad Hronom Peter Jagoš z Technických služieb, ktoré sa starajú o mestské komunikácie.

Cesty a chodníky sú podľa jeho slov pokryté súvislou vrstvou kašovitého snehu. ,,Niekde si ľudia aj myslia, že sa vôbec neodhŕňalo a už to bolo možno aj štyri- či päťkrát odhrnuté," skonštatoval.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM