Martin Károly Rôzne

Boj psov v súťaži krásy: Žiar hľadá naj chlpáča!

V sobotu 30. júna bude žiarsky park zaplnený psami. Ide o výstavu čistokrvných psov i krížencov, ale aj o súťaž v 8 kategóriách. Organizuje ju Občianske združenie Strážni anjeli spolu s Mestským kultúrnym centrom v Žiari.

[color=#cc0000]­[size=14]Každý pes je krásny[/size][/co­lor] Je úplne jedno či máte doma čistokrvného psíka, či pouličného miešanca, všetci sú vítaní a môžu súťažiť. Už sú pripravené aj kategórie, a to Najkrajší predstaviteľ rasy – psy čistokrvné, bez PP, Miš maš – krížence, Veteráni – pre všetkých psíkov nad 8 rokov, Naj junior – psík do jedného roka, Psí extrém – najušatejší, okatejší, smiešnejší…, Naj dvojica – pár psíkov z jedného plemena a špeciálna kategória Psí kus – pre talentovaných chlpáčov. [color=#cc0000]­[size=14] Prihlásiť sa dá aj v deň súťaže[/size][/co­lor] „V každej kategórii udelíme prvé tri ceny a pre každého súťažiaceho je pripravené i malé prekvapenie,“ povedala pre Žiar24 Martina Vrtáková z OZ Strážni anjeli, ktoré sa stará o útulok pre psíkov v meste a dodala, že „majitelia psíkov môžu prihlášku nájsť na stránke MsKC, či v miestnych novinách. Pre veľký záujem cezpoľných, sme sa rozhodli, že sa bude dať prihlásiť aj v deň konania Žiarskeho chlpáča v parku, a to od 8:00 do 10:00 hodiny. Prihlášky nájdu záujemcovia v stánku OZ Strážni anjeli. Zápisné na jednu kategóriu a za jedného psíka sú 2 eura. Výťažok však bude použitý na pomoc Útulku s karanténou stanicou v Žiari nad Hronom. [color=#cc0000] [size=14]Zraz exútulkáčov[/si­ze][/color] Zaujímalo nás, koľko psíkov v parku očakávajú. „Netrúfam si odhadnúť koľko psíkov príde, ale keďže to má byť aj taký neoficiálny zraz exútulkáčov, oslovili sme tiež majiteľov adoptovaných psíkov z blízkeho okolia. Dúfame, že akciu si nenechajú ujsť žiadni milovníci psíkov či rodiny s deťmi,“ doplnila Martina Vrtáková.

[blockquote]Počas podujatia sa bude prezentovať aj OZ Strážni anjeli. Návštevníci si budú môcť vybrať aj naj útulkáča, spomedzi 12 psíkov z útulku. „Cenou pre psíka útulkáča by mal byt nový domov, namiesto návratu do útulku,“ vyslovila nádej Vrtáková.[/bloc­kquote]

Samotné podujatie sa pre verejnosť začne o 10.00 hodine a okrem súťaží a prehliadky psíkov vás zabavia aj vystúpenia hudobných hostí, atrakcie pre deti ako maľovanie na tvár či poradňa veterinárneho lekára. [color=#cc0000] [size=14]Všetci sú vítaní[/size][/co­lor] „Všetkých zainteresovaných akcia nadchla a verím tomu, že naše zanietenie sa prejaví práve tým, ako bude akcia pripravená. Už sa veľmi tešíme a veríme, že podujatie bude mať dobrý ohlas a z nultého ročníka sa tak stane každoročná akcia pre rodiny. Preto pozývame naozaj všetkých, ktorí milujú psíkov a život s nimi. Samozrejme, sú vítaní aj tí, ktorí zatiaľ psíka nemajú. Možno domov odídu s útulkáčom,“ povedala na záver Martina Vrtáková z OZ Strážni anjeli.

žiar24/Katarína Reiterová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM