Katarína Oravská Krimi

Brutálny prepad v Novej Bani: Manželov vo vlastnom dome zviazali opaskom, to však nebolo všetko!

Muži zákona riešia brutálny prepad v Novej Bani. Manželov vo vlastnom dome zviazali opaskom. Páchatelia z domu zobrali desiatky tisíc eur a zlaté šperky. Polícia po páchateľoch pátra.

Ilustračný obrázok k článku Brutálny prepad v Novej Bani: Manželov vo vlastnom dome zviazali opaskom, to však nebolo všetko!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže a zločinu porušovania domovej slobody v spolupáchateľstve. Uviedla to banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Prvé info o prípade sme vám priniesli už včera.

„Doposiaľ nezistení páchatelia v noci z 29. 7. na 30. 7. lúpežne prepadli majiteľov rodinného domu v Novej Bani. Majiteľa domu prinútili ľahnúť si na zem, násilím mu spútali ruky za chrbtom, keď na krik vyšla zo spálne domu jeho manželka páchateľ jej prikázal ľahnúť si na podlahu. Následne obidvoch manželov doviedli do kuchyne a pýtali od nich peniaze,“ opisuje skutok Faltániová.

Ako policajná hovorkyňa pokračovala, keď majiteľ povedal, že peniaze doma nedržia začali sa mu vyhrážať. „Páchatelia manželov zviazali opaskom, prehľadali dom a odišli. Keď sa poškodeným podarilo uvoľniť opasok ktorým boli zviazaní, v skorých ranných hodinách prepadnutie oznámili na polícii,“ uviedla ďalej Faltániová.

Podľa slov policajnej hovorkyne, páchatelia z domu odcudzili viac ako 50-tisíc eur a zlaté šperky. Majiteľ domu utrpel povrchové zranenia bez nutnosti lekárskeho ošetrenia. „Polícia na objasnení prípadu intenzívne pracuje a po páchateľoch pátra. Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov,“ dodala Faltániová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM