Barbara Dallosová Správy

Byť náhradníkom sa oplatilo: Na Orave dotáciu odmietli, 750 000 eur má putovať na žiarsky futbalový štadión

Státisíce eur mali skončiť v Dolnom Kubíne, tam však dotáciu odmietli. Ďalší je na rade Žiar. Čo to znamená a od čoho ešte závisí, či sa náš štadión bude rekonštruovať za štátne? Čítajte.

Ilustračný obrázok k článku Byť náhradníkom sa oplatilo: Na Orave dotáciu odmietli, 750 000 eur má putovať na žiarsky futbalový štadión
Zdroj: TASR

O znovuzrodení zimného štadióna za mestom sa diskutuje už roky, nedávno prešla veľkou rekonštrukciou športová hala a zdá sa, že na rade je ďalší športový stánok v meste.

Do nášho mesta by mohli pritiecť peniaze, ktoré mali pôvodne skončiť na Orave. Samospráva Dolného Kubína sa však so Slovenským futbalovým zväzom (SFZ), ktorý dotácie prerozdeľuje, nedohodla. Ako sa uvádza v oficiálnom stanovisku na webe SFZ, náhradníkom je práve Žiar nad Hronom.

,,Finančná čiastka 750 000 eur, pôvodne určená pre štadión v Dolnom Kubíne, bude po schválení VV SFZ a vládou SR, použitá na rekonštrukciu štadióna v Žiari nad Hronom," píše sa v stanovisku.

Žiarsky primátor Peter Antal už v súvislosti s modernizáciou štadióna hľadí do budúcnosti. ,,Budeme rekonštruovať aj futbalový štadión. Dnes to už môžeme nahlas povedať. SFZ nás zaradil do zoznamu miest, ktoré dostanú dotáciu na modernizáciu futbalových stánkov. V zozname nahradíme Dolný Kubín. Je to výsledok našej dlhodobej snahy a diplomacie a som šťastný, že sa to podarilo. Keď štadión zmodernizujeme, II.liga FK Pohronia sa bude hrať v Žiari," píše Antal na svojom oficiálnom facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM