Martin Károly Rôzne

BZENICA: Zosuv pôdy v časti obce Bukovina dnes riešili odborníci

Bzenica 10. júna – V obci Bzenica v okrese Žiar nad Hronom majú už dlhšie problémy so zosuvom pôdy v časti Bukovina na tunajšom cintoríne a vedľa neho. Tá sa zosunula počas nedávnych dažďov opäť, dnes ráno preto situáciu riešili odborníci.

Bol tam dosť masívny prepad, asi dva metre,“ konkretizoval pre TASR Štefan Stripaj z Obvodného úradu v Žiari nad Hronom, odboru civilnej ochrany a krízového riadenia. Zosunutá pôda narobila podľa jeho slov problémy hlavne vedľa cintorína. Na cintoríne sa zosunula najmä tam, kde neboli založené hrobové miesta. Na niektorých hroboch došlo tiež k nakloneniu pomníkov. V spomínanej oblasti praskla aj cesta. Stripaj dodal, že ohrozená je tiež tunajšia trafostanica.

Starosta obce Jozef Dekýš informoval, že v stredu (9.6.) bol situáciu na mieste posúdiť geológ a odporučil zvolať odborníkov. Tí sa stretli dnes ráno. Podľa Dekýša majú o probléme hovoriť opäť v pondelok 14. júna. Budú sa musieť dohodnúť na ďalšom postupe sanácie tejto lokality, vypracovaní projektu a uskutočnení geologického prieskumu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM