Barbara Dallosová Kultúra

Čaká nás výnimočný víkend: Tipy zo Žiaru a okolia, pri ktorých vianočný stres vyfučí z hlavy ako nič

Advent je tu a predvianočný zhon sa stupňuje. Cítiť to aj v našom meste, avšak Žiarčania nemusia mať hlavy v smútku. Vďaka akciám, ktoré sa chystajú v meste a okolí, hravo zatočia so stresom.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás výnimočný víkend: Tipy zo Žiaru a okolia, pri ktorých vianočný stres vyfučí z hlavy ako nič
Zdroj: TASR

Žiarska kapustnica

piatok 18.12. o 13:00 hod., Námestie Matice slovenskej Žiar nad Hronom
Súťaž vo varení kapustnice spojená s jej predajom a kultúrnym programom. Hosť: G. Oňová. O podujatí sme písali s v článku: Primátor vs. motorkári: Veľký kuchársky súboj na žiarskom námestí, poznáme mená tímov!

Adventný koncert žiakov ZUŠ

piatok 18.12. o 18:00 hod., Kostol Sedembolestnej Panny Márie (nový kostol) Žiar nad Hronom
Tradičný koncert žiakov Základnej umeleckej školy Zity-Strnadovej Parákovej. Čaká nás jedinečný hudobný zážitok umocnený o atmosféru priestorov žiarskeho nového kostola.

Koncert ethno-world formácie ORNAMENTY

piatok 18. decembra o 20:00 hod., TULSI reštaurácia & čajovňa, Banská Štiavnica
Koncert ethno-world music formácie ORNAMENTY. Tradičné i netradičné hudobné nástroje, skvelí muzikanti a zaujímavá hudba…

Umenie je prítomné/Art is present

sobota 19. decembra o 13:00 hod., Galéria Schemnitz, Banská Štiavnica
V galérii Schemnitz si pripravili pokračovanie Špeciálny program pre vás a vaše deti , ktorý umenie priblíži pútavou formou.

SUPERAR: Vianočný koncert

sobota 19. decembra o 15:00 hod., Evanjelický kostol, Banská Štiavnica
Detský spevácky zbor SUPERAR vás pozýva na vianočný koncert, ktorý sa uskutoční poslednú predvianočnú sobotu o 15:00 hod. Hudobný zážitok bude posilnený atmosférou priestorov banskoštiavnického Evanjelického kostola.

VIANOCE S KULICHOM na hlave

nedeľa 20. decembra o 18:00 hod., Divadelná sála MsKC Žiar nad Hronom
Janko Kulich & Kolegium a priatelia vás pozývajú na špeciálny koncert pesničiek o Vianociach v žiarskych dedinkách. V rámci koncertu zaznejú naživo všetky piesne z CD Žiarivé Vianoce, ktoré pokrstil populárny herec René Štúr žiarskou kapustnicou. Odoznejú piesne ako Žiarska koleda, Lutilská zima, Vracajú sa z Betlehema do Lovčice Trubína, či Keď sa čerti ženili na Trnavej hore… O podujatí sme písali TU.

Vianoce na hrade – adventný koncert

nedeľa 20.decembra o 18:00 hod., Mestský hrad v Kremnici
Adventný koncert aj vianočné mini trhy ponúkne podujatie Vianoce na hrade, ktoré už tradične organizuje NBS – Múzeum mincí a medailí v Kremnici. Na tohtoročnom Adventnom koncerte v Kostole sv. Kataríny na Mestskom hrade v Kremnici vystúpi Moyzesovo kvarteto a jeho hosť Veronika Šikulová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM