Kultúra

Capalest začína netradične v Kremnici. Unikátny koncert v kostole

Festival poézie, divadla a hudby Capalest 2013, ktorý sa uskutoční v Banskej Štiavnici od 15. do 17. augusta 2013, bude mať opäť svoju regiónálnu predohru. Už 12. augusta sa v Kostole sv. Kataríny pripravuje výnimočný koncert.

Ilustračný obrázok k článku Capalest začína netradične v Kremnici. Unikátny koncert v kostole
Zdroj: Dnes24.sk

Festivalová Cesta regiónom začína 12. augusta 2013 s francúzskym hudobným telesom Le Quatuor de Guitares de Versailles v Kostole sv. Kataríny v Kremnici.

Toto zoskupenie tvoria štyria muži, ktorí čerpajú od najlepších skladateľov a upravovateľov skladieb pre gitaru. Významné kvarteto, ktoré vďaka svojmu talentu prebrázdilo Japonsko, Kóreu, Spojené štáty, Austráliu, Európu, povýšilo hru na gitaru na najvyššiu úroveň.

Ako informovala hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Iveta Kureková, jedinečný koncert, prinesie skladby Bacha, Villa Lobos, Monpou a mnoho ďalších, ktoré vo vás zanechajú nezabudnuteľné spomienky na ojedinelé umenie.

Vystúpenie skupiny pokračuje 13. augusta v Dudinciach, kde sa predstavia v kinosále liečebného domu Diamant.

Zvolenčania sa môžu tešiť až na dva koncerty. Prvý bude 14. augusta a druhý 16. augusta v Starej radnici. Okrem spomínaného telesa Le Quatuor de Guitares de Versailles, si môžu návštevníci vypočuť 16. augusta 2013 aj koncert jazzu a poézie v hudobnom programe Jazyk rytmu. Predstavia sa Alain Henry a Sébastien Poulin na hudobných nástrojoch marimba, vibrafón a ďalších perkusiách.

Niekoľkoročná vzájomná spolupráca v oblasti organizácie festivalu a jeho špecifickej časti Cesta regiónom je konkrétnym príspevkom Občianskeho združenia Capalest a BBSK k rozvinutiu medzikultúrneho dialógu na európskej úrovni.

Le Quatuor de Guitares de Versailles v kremickom kostole
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM