Martin Károly Kultúra

Cechové hody v plnom prúde

Kremnica 22. júla - Dnes v dopoludňajších hodinách začal tradičný kremnický jarmok. Netradične v Zechenterovej záhrade, sú aj v tomto roku ľudoví remeselníci. V sobotu sa tu uskutočnia predstavenia a historické ukážky. Súčasťou podujatia bude aj baní

Kremničania a návštevníci mesta sa už tento víkend môžu tešiť na jedno z najväčších podujatí kultúrneho leta – Cechové hody kremnické. Kvôli rekonštrukcii Štefánikovho námestia sa bude sprievodný program podujatia odohrávať v Zechenterovej záhrade, kde budú svoje výrobky ponúkať remeselníci. Stánky jarmočníkov obsadia Dolnú a Matunákovu ulicu.

Okrem bohatej ponuky jarmočného sortimentu budú môcť návštevníci navštíviť aj letný výpredaj vyradených a duplicitných diel Múzea gýča, alebo trh márnosti a odniesť si domov nejakú praktickú drobnosť. Počas dňa sa na amfiteátri v Zechenterovej záhrade vystrieda niekoľko skupín historického šermu a divadla, ktoré predvedú ukážky svojho umenia.

Amfiteáter v Zechenterovej záhrade bude v sobotu patriť baníkom a ich Baníckemu dňu, neskôr sa opäť predstavia skupiny historického šermu. Program cechových hodov bude pokračovať aj po obidva večery, v piatok letným kinom s Vlastom Burianom a diskotékou v kine Akropola, v sobotu koncertom slovenských Pink Floyd a nočnou ohňovou show.

Cechové hody organizuje mesto Kremnica od roku 2009, podujatie vzniklo zlúčením Dobíjania kremnického hradu a kremnického jarmoku, ktorý sa tento rok uskutoční už 21. krát.

Zdroj: www.kremnica.sk Foto: /mak/

[link=http://www­.kremnica.sk/do­kumenty/pdf/Jar­mok2011.pdf]Kom­pletný program Cechových hodov kremnických[/link] [link=http://www­.kremnica.sk/do­kumenty/pdf/Den­banikov2011.jpg]Kom­pletný program Kremnického dňa baníkov[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM