Martin Károly Rôzne

Černaj more, Gelien frajerka: Takto dovolenkujú funkcionári

Neskutočné horúčavy priam lákajú niekam k vode. Aj čas dovoleniek pomaly začína, a tak sme zisťovali, kde strávia tohtoročnú letnú dovolenku primátor Žiaru, Novej Bane, Žarnovice či primátorka Kremnice a starostovia niektorých našich obcí.

Hovorca žiarskej samosprávy Martin Baláž informuje: „Primátor Černaj pôjde ako každý rok na dovolenku s rodinou do Chorvátska.“ Či navštívi aj Floridu sme sa však nedozvedeli, hovorca ukončil: „Viac nemám čo dodať.

Podobne stroho sa vyjadril aj sekretariát primátorky z Kremnice Zuzany Balážovej. Dozvedeli sme sa len, že: „pani primátorka nemá tento rok fixne naplánované, kde bude tráviť dovolenku. Tú bude mať pani primátorka priebežne, podľa pracovných povinností.

Primátor Novej Bane Ján Havran sa do zahraničia nechystá. „Tohtoročnú dovolenku strávim u nás v Novej Bani a svojimi peniazmi podporím podnikateľov nášho regiónu, žiadnu inú dovolenku zatiaľ neplánujem.“

Primátor Žarnovice Kamil Danko nie je, ako sám hovorí, vyznávač vychytených destinácií a dlhších dovoleniek, lebo sú práve in. „Slovensko je prekrásna krajina obdarená nevšednou prírodou a máme toľko zaujímavých historických pozoruhodností, že v tomto hektickom životnom štýle ich ani neregistrujeme. Takže, keď si ušetrím 4 – 5 dní, tak ich využijem, aby som znížil svoj deficit v spomínanej oblasti. Občas si odbehnem aj do Čiech, respektíve poobzerať si čo to z ich histórie,“ dodal Danko. [color=#cc0000]­[size=14] Starosta Slaskej ide na maltu[/size][/co­lor] Naopak chorvátske more pôjde vyskúšať starosta Starej Kremničky Dušan Rajčan. „Ak všetko pôjde ako má byť , tak pôjdem do Chorvátska na súkromie autom a malo by to byť od 1. do 11. augusta,“ povedal pre Žiar24 Rajčan.

Starosta Ladomerskej Viesky Vladimír Baran si užije dni voľna aj na Slovensku, aj v zahraničí. Ako nám povedal, niekoľko dní strávi doma na chalupe, ktorú má priamo v Ladomerskej Vieske a týždeň na rodinnej chalupe na Kováčovej. „V oboch prípadoch je to spojenie oddychu s prácou, keďže treba pokosiť trávu a podobne, ale takáto práca je pre mňa relax. Koncom júla tiež plánujem navštíviť rodáka z našej obce, ktorý nedávno oslávil 70. rokov a žije v Dánsku. Počas tejto dovolenky sa plánujem venovať aj môjmu koníčku – tenisu,“ doplnil Baran.

Na typickú slovenskú dovolenku „na maltu“ pôjde tohto roku aj starosta Slaskej Daniel Gelien. „S priateľkou sa toto leto budeme venovať predovšetkým prácam okolo našej novostavby rodinného domu, takže žiadnu inú dovolenku neplánujeme,“ vysvetlil Gelien a dodal, že: „ak sa nám podarí, chceli by sme v júli utiecť od povinnosti na predlžený víkend neďaleko Prahy na vidiek. Niekedy je malo viac…

Žiar24/Katarína Reiterová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM