Katarína Reiterová Samospráva

Veľké zmeny v Žiari: Ivan Černaj sa vzdal funkcie primátora!

Ivan Černaj dnes oznámil, že sa vzdáva funkcie primátora mesta Žiar nad Hronom. Svoje rozhodnutie odvôvodnil tým, že cíti, že je brzdou ďalšieho rozvoja mesta, keďže necíti dostatočnú podporu v mestskom zastupiteľstve a v ostatnom čase aj u niektorých najbližších spolupracovníkov.

Ilustračný obrázok k článku Veľké zmeny v Žiari: Ivan Černaj sa vzdal funkcie primátora!
Foto: Katarína Reiterová

Ivan Černaj: „Toto moje rozhodnutie je slobodné, dobrovoľné a dospel som k nemu po dlhom zvažovaní. Verím, že po mojom odchode sa v meste opäť naštartujú procesy, ktoré sú dnes brzdené a Žiar nad Hronom bude napredovať rovnako rýchlo ako za prvých osem rokov môjho pôsobenia. V osobe Petra Antala som spoznal človeka s vysokými manažérskymi schopnosťami a morálnymi hodnotami, čiže o najbližšiu budúcnosť mesta nemám obavy. V prípade, že by sa rozhodol kandidovať za primátora a ľudia by mu dali dôveru, bol by to pre Žiar obrovský prínos." Uvádza sa na oficiálne stránke mesta.

Od 29. novembra tohto roku povedie mesto súčasný zástupca primátora Peter Antal až do najbližších nových komunálnych volieb, ktoré v Žiari nad Hronom vyhlási predseda NR SR.

Ivana Černaja sme požiadali aj o vieorozhovor, ktorý však odmietol.

Ďalšie informácie nájdete TU.

Zdroj:www.ziar.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM