Barbara Dallosová Správy

Cesta medzi Žiarom a Kremnicou hotová už o pár dní: Pribudla aj novinka, aká zatiaľ nie je nikde v okrese, FOTO

Obmedzenia, semafory, pracujúci cestári. To všetko si užili vodiči v úseku medzi Žiarom a Kremnicou za posledné mesiace. Práce sa chýlia ku koncu a na ceste pribudla i technológia, ktorú podľa policajtov nenájdete nikde inde v Žiarskom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Cesta medzi Žiarom a Kremnicou hotová už o pár dní: Pribudla aj novinka, aká zatiaľ nie je nikde v okrese, FOTO
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Rekonštrukcia finišuje

Práce na 9,5-kilometrovom úseku cesty I/65 Stará Kremnička – Kremnica prebiehajú už od jari. Dôvodom, prečo sa Slovenská správa ciest (SSC) pred časom rozhodla pre rekonštrukciu, boli nedostatočná únosnosť vozovky, nedostatočne odvodňovacie zariadenia a priepusty a nedostatočné či chýbajúce bezpečnostné zariadenia. Dodávateľom prác je spoločnosť Skanska.

Pôvodne sa ako termín dokončenia skloňoval október tohto roka, nakoniec budú práce definitívne hotové o niečo neskôr. Po úplne vynovenej ceste by sme sa mali prejsť už čoskoro. ,,Práce na úseku dokončíme už v najbližších dňoch, do konca novembra by mali byť hotové," potvrdila hovorkyňa SSC Zuzana Hromcová.

LED prechody

Novinkou na niekoľkých priechodoch pre chodcov v spomínanom úseku a i na začiatku Kremnice sú LED výstražné detektory. Tie by mali prispieť k bezpečnosti chodcov a cyklistov na ceste. Detektor v technológii reaguje na pohyb, keď teda cezeň prechádza chodec, rozsvieti sa.

Ako vysvetlila Hromcová, systém LED priechodov predpisuje platná norma, je teda záväzný u všetkých novobudovaných priechodov.

Hoci LED priechodov v republike na základe spomínanej normy pribúda, v našich končinách je technológia ešte stále novinkou. ,,Na žiadnych iných úsekoch v okrese Žiar nad Hronom takto osvetlené priechody nie sú," uviedla krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Foto: ilustračné

Signalizačné priechody pre chodcov pri Kremnici sú v okrese novinkou
6
Galéria
Foto: Martin Károly
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM