Barbara Dallosová Správy

Cesta medzi Žiarom a Kremnicou tesne pred dokončením: Poznáme dátum, kedy sa už prevezieme bez zdržania!

Práce na niekoľkokilometrovom úseku medzi Žiarom nad Hornom a Kremnicou prebiehajú už od jari. Vodiči, pre ktorých je táto trasa každodennou, si už zvykli na zdržania. Zisťovali sme, kedy bude cesta hotová úplne.

Ilustračný obrázok k článku Cesta medzi Žiarom a Kremnicou tesne pred dokončením: Poznáme dátum, kedy sa už prevezieme bez zdržania!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Nedostatočná únosnosť vozovky, nedostatočne odvodňovacie zariadenia a priepusty a nedostatočné či chýbajúce bezpečnostné zariadenia. Tak hodnotila Slovenská správa ciest (SSC) úsek cesty medzi Žiarom nad Hronom a Kremnicou. Preto sa ešte v apríli tohto roka cestári pustili do rekonštrukcie.

Práce v plnom prúde

9,5-kilometrový úsek na ceste I/65 Stará Kremnička – Kremnica Žiarčania i Kremničania dôverne poznajú. Jeho rekonštrukcia trvá už niekoľko mesiacov. Oprava cesty si pýta svoju daň a vodiči, ktorí trasou prechádzajú pravidelne, si zvykli na menšie či väčšie zdržania. Dodávateľom prác je spoločnosť Skanska.

,,Na úseku Stará Kremnička – Kremnica aktuálne prebiehajú pokládky finálnych a realizácie obrusných asfaltových vrstiev, dokončujú sa mostné objekty, z ktorých sú už tri zrealizované a posledný štvrtý je v druhej polovici prác, dokončujú sa oporné múry, prebiehajú betónovacie práce na systéme odvodnenia a začína sa s montážou bezpečnostných zvodidiel," uviedla Daniela Simanová so spoločnosti Skanska.

Kedy sa prevezieme bez obmedzení?

Podľa Simanovej má byť posledným krokom rekonštrukcie inštalovanie dopravného značenia, doplnkových bezpečnostných prvkov prechodov pre chodcov a meračov teploty.

Na otázku, kedy prebehne i spomínaná posledná fáza a cestári i stroje z úseku celkom zmiznú, Simanová reagovala: ,,Úsek Stará Kremnička – Kremnica je súčasťou projektu rekonštrukcie ciest v Banskobystrickom kraji, pri ktorom je plánované ukončenie prác do konca mesiaca október."

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM