Martin Károly Samospráva

Cestujúci vlakom už nebudú šliapať pešo do mesta: Tieto tri autobusy vás odvezú priamo k spojom

Dlhé roky absudrná situácia sa v Žiari čiastočne vyrieši. Ľudia používajúci vlak, budú môcť konečne využiť aj MHD. Mesto doobjednalo ďalšie spoje. Zatiahne to z mestskej kasy. Pozrite, kedy nebudete musieť šliapať do mesta pešo!

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci vlakom už nebudú šliapať pešo do mesta: Tieto tri autobusy vás odvezú priamo k spojom
Zdroj: Dnes24.sk

Žiarska samospráva reagovala, podľa prednostky mestského úradu, Mariany Pálenikovej, na základe požiadaviek občanov. „Napriek tomu, že vlaková stanica nie je v katastrálnom území Žiaru, chceli sme vyhovieť našim občanom,“ vysvetľuje.

Z mestskej kasy

Žiarska Mestská hromadná doprava je dotovaná z mestskej kasy. V minulom roku išlo podľa Páleníkovej na tento účel 126 300 eur. „Nemáme ešte vyčíslené, o koľko presne sa táto suma kvôli novým spojom zvýši. Skutočné náklady nám SAD-ka následne preúčtuje po ich zavedení. Cena bude závisieť aj od využitia týchto autobusov,“ vysvetľuje ďalej prednostka.

O ktoré spoje ide?

Pri určení, ku ktorým vlakom zabezpečíme autobus, sme vychádzali z toho, že železnice nám poskytli štatistiky, koľko cestujúcich prichádza a koľko odchádza zo Žiaru. Snažili sme sa preto podchytiť tie vlaky, ktoré sú najviac využívané,“ uviedla na včerajšom zastupiteľstve prednostka.

Mesto nateraz zabezpečilo spojenie k týmto trom vlakom: K rýchliku o 6:12 hod, k osobnému vlaku o 6: 27 a poobvede k rýchliku o 17:20 hod

Od 17. marca

Tieto autobusové spoje budú premávať od 17. marca,“ dodáva na záver prednostka mestského úradu, Mariana Páleníková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM